yes

קרוז וטיול בדרום אמריקה דצמבר 2025 – ינואר 2026 כולל חגיגות השנה אזרחית החדשה בקופקבנה, ברזיל

קוד הטיול: TCSA  בהכנה!
משך הטיול/קרוז: 33 
(14 ימי קרוז)
יציאה: 2 דצמבר 2025
חזרה: 3 בינואר 2026 
מדינות: צ'ילה, ארגנטינה, איי פוקלנד, אורוגוואי, ברזיל וטעימה מהולנד- אמסטרדם.
אונייה: Holland America Oosterdam
סגנון: טיול מאורגן משולב קרוז

על הטיול

  • טיול הכולל שייט בפארק הקרחונים "ימת ארגנטינה"
  • סיור בצד הארגנטינאי ובצד הברזילאי של האיגואסו ושייט בסירה מתחת למפלים להעצמת החוויה
  • שייט בין קרחוני פטגוניה

  • סיור ג'יפים ביער טיז'וקה שבריאות הירוקות של ריו דה ז'ניירו

  • ארוחת בשרים וביקור בחוות בוקרים טיפוסית באזור בואנוס איירס 

מטיילים, בדקו את חבילת הקרוז שלנו מול שייט עצמאי ואת סיורי החוף שלנו מול תוכניות של חברות מתחרות. יתכן ובסיורי החוף שלהם יש פחות שעות טיול ושעות אוטובוסים ופחות כניסות וביקורים בתשלום, בפערים שמגיעים בסה"כ לסכומים גבוהים. לכן, מה שנראה בהתחלה זול הוא בסופו של דבר מחיר מאד יקר – זכרו זאת !

טיול בן 33 ימים לדרום אמריקה – חלום שמתגשם

הטיול הזה הוא לא רק עוד מסע – זו הגשמת חלום של ממש. הוא מפגיש אותנו עם אתרים מלהיבי דמיון ויוצאי דופן, כאלה שקראנו עליהם בילדותנו, שמענו שמותיהם ויכולנו רק לחלום להגיע אליהם- הרי האנדים, מיצר מגלן, ארץ האש, פטגוניה, תעלת ביגל, כף הורן, ריו דה ז'ניירו-  כל המקומות הנחשקים לנגד עינינו.
את המסע נתחיל בצ’ילה, בסיור מקיף בסנטיאגו ובערי החוף ולפראיסו וויניה דל מאר. משם נצא לשיט מרהיב בן 14 ימים על גבי אוניית הפאר אוסטרדם של חברת הקרוזים היוקרתית הולנד אמריקה. נפליג לאורך הפיורדים של דרום צ’ילה, נעגון בפוארטו מונט ובפוארטו צ’אקבוקו, נפליג בתעלת סרמיינטו ונצפה בקרחון אמליה. נעגון באושואיה – בירת ארץ האש, נעבור את  כף הורן המפורסם בקצהו של מיצר דרייק,  ונמשיך לאיי פוקלנד, שם נבקר במושבות פינגווינים ובבירת האיים סטנלי. נבקר במונטווידאו, בירת אורוגוואי, ונסיים את השיט בבואנוס איירס.
נמשיך ונבקר בברילוצ’ה בירת השוקולד והתיירות של פטגוניה ונחזה בטבע עוצר נשימה בפארק נאואל הואפי, נעלה לתצפית מהר קמפנריו ונראה את הקרחון השחור. באל קלפטה נבקר בקרחון פריטו מורנו, בפארק הלאומי של הקרחונים, ב"מרפסות" קלפטה ובשמורת לגונה נימס. נטוס לאיגואסו ונבקר בשני צדדיהם של המפלים האדירים, כולל תצפית על “גרון השטן”, שיט "מתחת" למפלים וביקור בתחנת הכוח האדירה בסכר איטאייפו.
נסיים בריו דה ז’ניירו – עיר מופלאה וססגונית: נבקר ביער טיז’וקה, בהר הסוכר, בפסל ישו הגואל שעל הר הקורקובדו, בפאבלות, במוזיאון המחר, בשוק האומנות של איפנמה ובגנים הבוטניים. את הטיול נחתום בחגיגות ה"רוויון" (Réveillon), קבלת השנה האזרחית החדשה על חוף קופקבנה, יחד עם מאות אלפי מקומיים לבושים בלבן, בחגיגה מלהיבה, קצבית וסוערת, שנייה רק לקרנבל.
זהו טיול של פעם בחיים – במקצב של דרום אמריקה, עם נוחות השיט, עושר התרבות ופלאי הטבע – בדרום אמריקה של החלומות.

יום 1│ 2.12.2025 | ישראל  – אמסטרדם, הולנד (Amsterdam) -סנטיאגו דה צ’ילה (Satiago de Chile)
ניפגש בבוקר בנמל התעופה בן גוריון ונמריא לאמסטרדם. לאחר הנחיתה וסידורי הכניסה להולנד נערוך סיור של יום שלם באתריה המרכזיים של העיר המקסימה, נאכל ארוחת ערב ונמריא אל סנטיאגו דה צ’ילה.
ארוחת ערב באמסטרדם, לינה במטוס.

יום 2 │ 3.12.2025 | סנטיאגו דה צ’ילה
בשעות הבוקר המאוחרות ננחת בסנטיאגו בירת צ'ילה והעיר הגדולה במדינה השוכנת בלב עמק סנטיאגו למרגלות הרי האנדים. בעיר מתגוררים מעל שבעה מיליון תושבים, כרבע מאוכלוסיית צ'ילה כולה. העיר נוסדה בשנת 1541 בידי פדרו דה ולדיביה (Pedro de Valdivia), ומאז הפכה למרכז הכלכלי, התרבותי והפוליטי של המדינה. בסנטיאגו נוכל לראות עבר קולוניאלי עם חדשנות עירונית- שדרות רחבות, גורדי שחקים מודרניים ואתרי מורשת היסטוריים. אקלימה ים-תיכוני מתון, עם חורפים קרירים וקייצים חמים. לאחר הליכי הכניסה למדינה נתחיל את הסיור ונפתח בתצפית מרהיבה על סנטיאגו ממרומי גבעת סן קריסטובל (San Cristóbal), מהנקודות המזוהות ביותר עם העיר, הודות לפסלה הלבן והמרשים של מריה הקדושה המתנשא בראש הפסגה. משם נגלוש אל מרקם החיים התוסס של העיר, כאשר נרד דרך השכונות בלוויסטה  (Bellavista)ולאסטריה (Lastarria), הידועות ברחובותיהן הציוריים ובאווירה האמנותית השורה בהן.

נמשיך אל פארק פורסטל (Parque Forestal) היפהפה, ריאה ירוקה השוכנת בלב העיר, שם נראה את  המוזיאון לאומנות יפה, השוכן במבנה ניאו-קלאסי מרהיב המשלב סגנון  אר-נובו וכיפת זכוכית מרשימה.

נמשיך ונטייל במרכז ההיסטורי של סנטיאגו, בפלאזה דה ארמס (Plaza de Armas), הכיכר המרכזית המוקפת מבנים היסטוריים חשובים: הקתדרלה המטרופוליטנית, בית העירייה, המוזיאון הלאומי להיסטוריה וארמון לה מונדה (La Moneda), המשכן הרשמי של נשיאי צ'ילה.

לאחר הסיור העשיר בנופים, תרבות והיסטוריה, ניסע למלוננו.

לעת ערב, נצא לביקור בשכונת בלוויסטה (Bellavista), הרובע הבוהמייני של העיר בו נמצא ביתו המוזר של המשורר זוכה פרס נובל פבלו נרודה (Pablo Neruda).
ארוחת ערב ולינה בסנטיאגו.

יום 3 │ 4.12.2025 | סנטיאגו – ולפראיסו (Valparaiso) – ויניה דל מאר (Viña del Mar) – סן אנטוניו (San Antonio) – הפלגה לפוארטו מונט, צ'ילה (Puerto Montt)
לאחר ארוחת הבוקר, נצא מערבה דרך עמק קורקאווי (Curacaví), כשברקע נופים ירוקים ויקבים מקומיים, בדרכנו אל ולפראיסו, עיר נמל היסטורית השוכנת לחופי האוקיינוס השקט. העיר, המוכרת כ"בירת התרבות" של צ'ילה (יש בה 9 אונברסיטאות), מתאפיינת בגבעותיה הרבות (42 במספר). הרובע ההיסטורי שלה הוכרז כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו.

נפתח את הסיור שלנו בטיפוס באוטובוס אל אחת הגבעות הגבוהות של העיר כדי להשקיף על המראה המרהיב של העיר וסביבתה. נעצור ליד הארמון בו ממוקם הקונגרס הלאומי (למרות שסנטיאגו היא הבירה), ומשם אל הכנסייה הלותרנית המרשימה סנטה קרוז, הכנסייה הפרוטסטנטית הראשונה בדרום אמריקה שנבנתה עם מגדל פעמונים.

נבקר בלה סבסטיאנה (La Sebastiana), ביתו של פבלו נרודה ובכיכר המרכזית סוטומאיור (Sotomayor) המוקפת במבנים קולוניאליים מרשימים, ביניהם מטה הצי הצ'יליאני והידועה באנדרטה המרשימה לזכרם של המלחים הצ'יליאנים שנפלו בקרב הימי באיקיקה (Iquique).
נמשיך לעיר השכנה ויניה דל מאר (Viña del Mar), המכונה "עיר הגנים", בזכות הפארקים והחופים המטופחים שבה. נראה את שעון הפרחים המפורסם (Reloj de Flores), שנבנה בשנת 1962 לכבוד המונדיאל שנערך בצ'ילה, והפך לאחד מסמליה הבולטים של העיר. ​

בסיום הסיור, נגיע לנמל סן אנטוניו, שם נעלה על האונייה אוסטרדם (Oosterdam) לשיט מרהיב בן 14 לילות וימים לאורך חופי צ'ילה, ארגנטינה, איי פוקלנד ואורוגוואי. לאחר ההתמקמות בחדרים, נערוך סיור היכרות קצר באונייה ונסיים את היום בארוחת ערב חגיגית. האונייה תפליג לפוארטו מונט בשעה 17:00​.

יום 4 │ 5.12.2025 | יום שיט לפוארטו מונט
זהו יום הים הראשון שלנו על האונייה. ניקח את הזמן לחקור וליהנות מכל מה שיש לה להציע: פעילויות תרבות ובידור, חדר כושר ופעילויות ספורט, בריכות שחיה וג’קוזי, ריקודים ומופעים, חנויות דיוטי פרי וקזינו. במהלך היום נתכנס למפגש קבוצתי עם המדריך לסיור באונייה ולהרצאה.
יום 5│ 6.12.2025 | פוארטו מונט – פוארטו ואראס (Puerto Varas) – אזור האגמים – הר הגעש אוסורנו (Osorno) – מפלי פטרוהואה (Petrohué) – הפלגה לפוארטו צ'קאבוקו, צ'ילה (Puerto Chacabuco)
הבוקר נעגון בפוארטו מונט  המונה כיום כ-280,000 תושבים. העיר נוסדה בשנת 1853 על ידי וינסנטה פרס רוזאלס (Vicente Pérez Rosales)  במסגרת תוכנית ממשלתית לעידוד הגירה גרמנית לאזור הדרומי של צ'ילה, במיוחד למחוז יאנקיהואה (Llanquihue). ההשפעה הגרמנית ניכרת עד היום באדריכלות המקומית, המתאפיינת בבתי עץ עם רעפים ומרפסות צבעוניות.

העיר הייתה מעורבת באירוע מכונן בהיסטוריה המודרנית של צ'ילה. ב-9 במרץ 1969 התרחש בעיר "הטבח של פוארטו מונט"  שבו נהרגו 11 תושבים, כולל תינוק בן תשעה חודשים, במהלך פינוי אלים של משפחות שפלשו לקרקע לא שלהם. האירוע עורר זעזוע ציבורי רחב והוביל לביקורת קשה על ממשלתו של הנשיא מונטאלבה (Montalva), אחד הגורמים לכשלונו בבחירות שנערכו ב-1970 בהן נבחר סלבדור איינדה (Allende)  לנשיא צ'ילה, המרקסיסט הראשון שנבחר בבחירות דמוקרטיות בדרום אמריקה. כהונתו התאפיינה ברפורמות חברתיות וכלכליות משמעותיות, אך נתקלה בהתנגדות עזה מצד הצבא. ב-11 בספטמבר 1973 חלה הפיכה צבאית בראשות הגנרל אוגוסטו פינושה (Pinochet) שבמהלכה התאבד איינדה בארמון הנשיאות לה מונדה  .​

מאז ועד 1990 שלטה בצ'ילה דיקטטורה צבאית, בתקופתה החשוכה של צ'ילה.

סיור החוף שלנו:
לאחר ירידתנו מהאונייה בסירות טנדר, נקדיש את היום לטבע הסובב את העיר אך נתחיל בשוק הססגוני אנחלמו (Angelmo) המצטיין בדגה העשירה המובאת כל בוקר ע”י הדייגים וכן בעבודות יד מקומיות.

נצא מהעיר אל דרך נופית יפה בלב אזור האגמים של צ’ילה. ניסע על גדות אגם יאנקואיהואה (Llanquihue) ונתפעל מהר הגעש המרשים אוסורנו (Osorno) בעל הפסגה המושלגת המתנשא לגובה 2,652 ונחשב לאחד מהרי הגעש היפים ביותר בדרום אמריקה. נעלה ברכבל כדי להתפעל גם מהנופים הנשקפים מההר (מותנה במזג האוויר) ונסיים במפלי פטרוהואה הגועשים (Petrohué) המדהימים בצבעי הטורקיז שלהם על רקע סלעי הבזלת השחורים. נקנח בשוק עבודות היד של עיירת הנופש הציורית, גם היא, פוארטו ואראס עיר הוורדים. (הביקורים בשוק אנחלמו ובפוארטו ואראס מותנים בשעת ירידתנו מהאונייה, המוכתבת על ידי קברניט האונייה).

יום 6 │ 7.12.2025 | פוארטו צא'קבוקו – השמורה הלאומית ריו סימפסון  (Rio Simpson National Reserve) – הדרך הדרומית (Carretera Austral) – קויאייקואה (Coyhaique)  – הפלגה לפונטה ארנס, צ'ילה (Punta Arenas)

פוארטו צ'אקבוקו היא עיירת נמל קטנה הממוקמת בקצה פיורד אייסן (Aisén) בצפון פטגוניה, הנמל הראשי של האזור ומוקד מרכזי לפעילות ימית, כולל דיג, עיבוד דגים, חקלאות ימית ותיירות. היא גם שער כניסה חשוב לאזורי הטבע הפראיים של פטגוניה הצ'יליאנית. ​

העיירה קרויה על שם אוניית הקרב צ'קאבוקו שסיירה ומיפתה את הפיורדים וחופי מחוז אייסן. שמה של האונייה ניתן לכבודו של  הקרב ההיסטורי של צ'קאבוקו (1817) בו ניצח צבא האנדים בפיקודו של "המשחרר" (El Libertador) חוזה דה סן מרטין (Jose de San Martin) את הצבא הספרדי, במלחמת העצמאות של צ'ילה. הקרב עצמו התקיים כ-1,700 ק"מ צפונית לנמל, ליד סנטיאגו.

סיורי החוף שלנו:

לאחר ירידתנו מהאונייה באמצעות סירות טנדר, נצא לטיול בשמורת הטבע ריו סימפסון (Reserva Nacional Río Simpson), פנינה טבעית בלב פטגוניה הצ'יליאנית. השמורה משתרעת על פני כ-400 קמ"ר ומשופעת נופים מרהיבים של מצוקים תלולים, יערות ירוקי עד, נהרות שוצפים ומפלים מרהיבים, כל זאת על רקע פסגותיהם המושלגות של הרי האנדים הדרומיים.

במהלך הסיור, נוכל להתרשם ממפלים מרהיבים כ"הינומת הכלה" (Velo de Novia) ו"הבתולה" (Cascada de la Virgen) וכן לצפות בבעלי חיים כמו פומה, פודו דרומי (אייל ננסי), שועלים ומגוון עופות מים.

נמשיך בנסיעה לאורך קטע מהקרטרה אוסטרל, דרך נופית מרהיבה באורך של כ-1,240 קילומטרים, המחברת בין פוארטו מונט בצפון לוייה או'היגינס (Villa O'Higgins) בדרום. הדרך, שנבנתה בין השנים 1976 ל-1996, נחשבת לאחת הדרכים היפות בעולם, ומציעה נופים מגוונים של יערות גשם, אגמים, נהרות, קרחונים והרי געש .​

היעד הבא שלנו הוא העיר קויאייקואה (Coyhaique), בירת מחוז אייסן (Aysén) העיר, שהוקמה בשנת 1929, ממוקמת במפגש הנהרות סימפסון וקויאייקואה ומוקפת ביערות צפופים והרים מרשימים.

לאחר הסיור בעיר ובשמורה, נחזור לאונייה שתפליג לפונטה ארנס בשעה 19:00.

ימים 7-8 │ 8-9.12.2025 | ימי שיט בתעלת סראמיינטו (Saramiento), בפיורדים הצ'ילאניים וליד קרחון אמליה (Amalia Glacier)

ימים שכולם שיט. נוכל  ליהנות מה שיש לאונייה להציע: פעילויות תרבות, בידור וספורט, חדר כושר, בריכות וג’קוזי, טרקליני בר עם מוסיקה חיה, מגוון מסעדות וקזינו. במהלך כל יום נתכנס למפגש קבוצתי עם המדריך.

במהלך השיט לאורך חופי פטגוניה הצ'יליאנית, נפליג דרך תעלת סרמיינטו, העוברת בכיוון צפון-דרום, ובצידה המזרחי מתנשא רכס הרי סרמיינטו, המכוסה בקרחונים מרהיבים היורדים עד לקו המים. במהלך השיט נראה נופים דרמטיים של פיורדים, הרים מושלגים וקרחונים מרהיבים, ונוכל לצפות במגוון בעלי חיים ימיים, לווייתנים מסוגים שונים, דולפינים, דובי ים, אריות ים ולוטרות, ובעלי כנף כפינגווינים מגלאניים, קורמורנים, שחפים וקונדורים.

באחד משיאי השיט בתעלה נתקרב לקרחון אמליה, הנקרא גם בשם קרחון סקואה (חמסן= Stercorarius, Skua). הקרחון ניזון משדה הקרח הפטגוני הדרומי שהוא שדה הקרח הרציף הגדול ביותר בחצי הכדור הדרומי מחוץ לאנטרקטיקה ושטחו כ-13,000 קמ"ר (כ-60% מישראל). אורכו של הקרחון כ-21 ק"מ, ורוחבו המרבי כ-2.5 ק"מ. במהלך השיט, נתקרב עם האונייה ככל האפשר לקרחון, ונוכל לצפות מקרוב ביופיו המרשים ובתופעת ההתנתקות של גושי הקרח לתוך המים.​

יום 9 │ 10.12.2025 | פּונְטה אָרֶנָס – הפלגה לאושואיה, ארגנטינה (Ushuaia)
הבוקר נעגון בפונטה ארנס, העיר הדרומית ביותר בצ’ילה הממוקמת על אחד מנתיבי המסחר ההיסטוריים בעולם- מיצרי מגלן. זהו שער הכניסה לארץ האש, אחריו יש ארכיפלג (קבוצת איים) אדיר ריק מישוב. עד לפתיחת תעלת פנמה בשנת 1914, שימשה העיר נמל מבטחים לאוניות ששטו מהחוף המזרחי לחוף מערבי של יבשות אמריקה, הצפונית והדרומית.

העיר שנוסדה בשנת 1848 כתחנת אספקה ימית וכמושבת עונשין, הפכה במהרה למרכז מסחרי חשוב ובמהלך המאות ה-19 וה-20 הגיעו גלי הגירה משמעותיים, במיוחד מקרואטיה, ספרד ובריטניה, שהשפיעו על התרבות והאדריכלות המקומית.​

סיור החוף שלנו:
יום של תרבות והיסטוריה לפנינו. את היום נפתח בסיור פנורמי בעיר. נעצור ליד כיכר ארמס (Armas), המרכז המסחרי של העיר, נפקוד את האנדרטה של פרדיננד מגלן, ספן פורטוגלי שפעל בשירות ספרד, הוביל את המשלחת הראשונה שהקיפה את כדור הארץ, ונחשב לאחת הדמויות המרכזיות בעידן התגליות. נמשיך לתצפית מגבעת הצלב (Cerro de la Cruz) ממנה נוכל לראות את העיר, מיצרי מגלן וארץ האש כבמעוף ציפור. כדי לסקור וללמוד את ההיסטוריה של ההתיישבות האנושית והטבע בפטגוניה נבקר במוזיאון סלסיאנו מחיורינו בורגטֶיו (Salesiano Maggiorino Borgatello), אחד המוזיאונים הוותיקים בצ'ילה, שנוסד בשנת 1893 על ידי מיסיונרים סלסיאנים בפונטה ארנס. המוזיאון מציג אוספים מגוונים של אתנוגרפיה, פליאונטולוגיה, ארכיאולוגיה, היסטוריה, פלורה ופאונה, עם דגש על תרבויות הילידים של פטגוניה וארץ האש. בתום ביקורנו ניסע כשעה בדרך יפה לאורך מיצרי מגלן לשרידיו של אחד המבצרים הראשונים שנוסדו בצ’ילה. נגיע לפארק ההיסטורי הפטגוני שם נראה העתק מדויק של מצודת בולנס (Fuerte Bulnes )  המקורית הבנויה מעץ ונועדה לשמור על מיצרי מגלן באמצע המאה ה-19.

יום 10│ 11.12.2025 | אושואיה – הפארק הלאומי ארץ האש (טיירה דל פואגו, Tiera del Fuego) – הפלגה לכף הורן (Cabo de Hornos)

ברוכים הבאים בשערי סוף העולם! – העיר אושואיה בירתה של “ארץ האש” (טיירה דל פואגו) והעיר הדרומית בעולם, שריתקה אליה מגלי ארצות וחוקרים כצ’רלס דארווין, פרנסיס דרייק, פרדיננד מגלן ואחרים. את משמעות "סוף העולם" (Fin del Mondo) נחוש ב"פארק ארץ האש", סופה של יבשת אמריקה. בפארק נמצא גם סופה של הדרך הארוכה בעולם, הפאן-אמריקנה היוצאת מהעיירה פרודו ביי (Prudhoe Bay) באלסקה ומסתיימת כאן לאורך 30 עד 40 אלף ק"מ (יש כמה נתיבים) לעומת המרחק האווירי בין נקודות אלו שהוא רק כ-15 אלף ק"מ. זהו גם סוף רכס האנדים המתחיל  במרכז אמריקה בגובה של 6,951 מ'- פסגתו של הר אקונקגואה (Aconcagua) ויורד בהדרגה לאורך כ-7,000 ק"מ עד לגובה פני הים, כאן בארץ האש. העיר עצמה, הממוקמת בין הרי האנדים המושלגים ובין תעלת ביגל, מספקת מראה יחיד במינו, בעיקר בזמן השקיעה. הטבע סביבה הוא פראי ודרמטי, כך שאפילו קילומטרים ספורים ממרכז העיר נמצא עצמנו בין הרים מושלגים, קרחונים מרשימים, לגונות יפות ויערות ענקיים.
העיירה שתוכננה להיות לארץ גלות לפושעים מסוכנים, הפכה עם השנים לעיר נמל ציורית ומקסימה (83 אלף תושבים), המושכת אליה תיירים רבים בקיץ ומהווה נקודת מוצא להפלגות לאנטארקטיקה.       
סיור החוף שלנו:
הטבע הפטגוני סביב העיר יעמוד במוקד הסיור של היום. נתחיל ב"פארק ארץ האש" הגדול פי 12 משטחה של תל אביב. נראה מגוון גדול של נופים ובהם יערות, הרים מושלגים, קרחונים, מפלים, נחלים, אגמים וסכרים הנבנים על ידי בונים שהובאו מצפון היבשת. בפארק גדלים מיני עצים מיוחדים כדוגמת האשור הדרומי (נותופאגוס, Nothofagus) בעל שלושה מינים עיקריים- לנגה, גויינדו ונירה (Lenga, Guindo, Nire), פרחים שונים  ומינים של יונקים ובהם גואנקו, שועל אנדיני, בונה אמריקאי וכן כ-90 מינים של בעלי כנף ובהם הקונדור האנדיני. נלך בשבילי השמורה (הליכה קלה) ונהנה מהנופים והטבע המקיפים אותנו מכל עבר.

נחזור לעיר, נטייל ברחובותיה הומי התיירים ונחתים את הדרכון בחותמת "סוף העולם". נשוב לאונייה שתפליג לכף הורן בשעה 20:00.

יום 11 │12.12.2025 | שיט עוקף כף הורן – שיט לסטנלי, איי פוקלנד (Stanley, Folkland)
הבוקר נתחיל את השיט דרך תעלת ביגל המקבילה לחוף ונקראת על שם ספינת המחקר "ביגל" בה עשה צ'רלס דארווין (Darwin) את מסעו חובק בעולם בן חמש השנים, שלאחריו ניסח את עקרונות תורת האבולוציה.

בהמשך היום נעבור סמוך לכף הורן. אחד האתרים האגדתיים ביותר בתולדות השיט.
כף הורן הוא צוק סלעי דרמטי הניצב בשטח הצ'יליאני של ארץ האש ומסמן את הקצה הדרומי של יבשת אמריקה הדרומית (למקפידים בינינו- לאמיתו של דבר ישנה נקודה דרומית יותר השייכת ליבשת- ארכיפלג דייגו רמירז (Diego Ramirez).

שמו של הכף ניתן על שם עיר מולדתו של וילם סכאוטן, הורן   (Willem Schouten, Hoorn)שחלף לידו במעבר ממזרח למערב בשנת 1616. רוחות מערביות עזות, גלים עצומים, זרמי מים סוערים ושברי קרחונים הפכו את השיט סביב הכף למסע הרפתקני, ולעיתים הרה אסון, בעיקר מהאוקיינוס האטלנטי ממזרח לאוקיינוס השקט במערב.

עם פתיחתה של תעלת פנמה בשנת 1914, פחת משמעותית הצורך להקיף את כף הורן, והמעבר נותר בעיקר לאוניות גדולות או לספינות מסע ייחודיות.
כף הורן אף מציין את גבולו הצפוני של מיצר דרייק (Drake Passage), אחד מגופי המים הסוערים והמאתגרים ביותר בעולם, החוצץ בין אמריקה הדרומית ליבשת אנטארקטיקה. גם בשיט שלנו נוכל לחוש את אווירת "סוף העולם" המאפיינת את כל האזור.

יום 12 │13.12.2025 | סטנלי – מושבת הפינגווינים – הפלגה למונטווידאו, אורוגוואי (Montevideo)
 500 ק”מ מזרחה מריו גייֶגוס (Gallegos Rio) בחוף ארגנטינה, ממוקמים איי פוקלנד (Islas Malvinas) שזכו לפרסום עולמי בגלל המלחמה שניטשה שם ב- 1982 בין אנגליה לארגנטינה הטוענות כל אחת מהן לבעלות על הטריטוריה. ארגנטינה מכנה את האיים איי מלוינאס, בצרפתית (Îles Malouines) שם שניתן לאיים על ידי מתיישבים מצרפת, שהגיעו מהעיר סן-מאלו בחוף תעלת למאנש (Saint-Malo). הֶקְשֵׁר המלחמה עושה עוול לעולם הטבע התת אנטארקטי באיים, המתהדר בפאונה (עולם החי) ימית עשירה כפינגווין מלכותי, מאגלני, ג'נטו ומצויץ; פילי ים ואריות ים; לווייתני אורקה, גדולי סנפיר ודולפינים; ועופות מים כאלבטרוסים, יסעורים, חמסנים, שחפים, קורמורנים ועוד.
הישוב העירוני היחיד באיים הוא סטנלי ובו מתגוררת כמחצית מהאוכלוסייה כולה. לתיירים המגיעים לכאן לא תמיד ברור האם הם בדרום אמריקה או שנחתו בעיירה אנגלית שנסחפה לכאן בדרכה לאנטרקטיקה… השפה הרשמית היא אנגלית, הכסף הוא פאונד סטרלינג והמשקה הנפוץ הוא תה בחלב (וגם בירה בריטית). יהיה מעניין.
סיור החוף שלנו:
לאחר שנרד מהאונייה ניסע לחוף ברת’ס המרהיב (Bertha’s Beach) מקום מושבם של מאות פינגווינים המקננים באזור. נסתובב בין הפינגווינים ונוכל להתחקות אחר התנהגותם. בהמשך, נערוך סיור בסטנלי השוכנת על שפת מפרץ ציורי ומצטיינת באדריכלות אנגלית, מוזיאונים וחנויות. נתרשם מהקוטג’ים שנבנו על ידי ראשוני המתיישבים לצד מספר בתי אבן מקומית מהודרים. נחזור לאונייה שתפליג למונטוידאו בשעה 18:00.
ימים 14 -13 │ 14-15.12.2025 | ימי שיט למונטווידאו

ימי נופש יוקרתי על האונייה במהלך השיט. ננצל את מה שיש לאונייה להציע נשתתף בפעילויות הרבות: משחקי חברה, תחרויות משעשעות, שעורי ריקוד מסביב לבריכה ובסלוני הבר, חדר כושר ופעילויות ספורט, שחיה וג’קוזי, מופעי מוסיקה ובידור, חנויות דיוטי פרי וקזינו. כמו כן נתכנס למפגש קבוצתי לשמוע הרצאות  של המדריך.

יום 15│ 16.12.2025| מונטווידאו – הפלגה לבואנוס איירס, ארגנטינה (Buenos Aires)
הבוקר נעגון במונטווידאו  בירת אורוגואי  והמרכז החשוב ביותר במדינה. העיר, שבה מתגוררים למעלה ממחצית מתושבי אורוגואי (כ-1.8 מיליון איש מתוך 3.4 מיליון), מפורסמת באדריכלות האר-דקו המרשימה שבה, בשווקים ססגוניים ואיכותיים, בפארקים ירוקים רחבי ידיים, בחופים יפים, במטבח משובח ובעושר תרבותי רב. לצד הדינמיות של עיר גדולה ותוססת מצויה גם אווירה רגועה ונינוחה כשל פרבר שלו.

סיור החוף שלנו:
את סיורנו נפתח בנסיעה אל העיר העתיקה, לב ליבה של מונטווידאו, השוקק חיים במשך כל שעות היום והלילה. ניכנס אל האזור דרך "שער העיר" — שריד יחיד שנותר מהחומה העתיקה שהקיפה את העיר בימיה הראשונים. נמשיך אל מדרחוב סראנדי (Sarandí) התוסס והצבעוני.

מכאן נמשיך אל שוק הנמל (Mercado del Puerto) אשר בעיני רבים נחשב לאחת מגולות הכותרת של העיר. נשוטט בין הדוכנים והמסעדות של השוק הציורי, ונוכל לטעום ממיטב מאכלי אורוגוואי- בשרים מובחרים הנחשבים לטובים בעולם, נקניקיות צ'וריסו עסיסיות, אמפנדס טריים, ריבת חלב מתוקה ועוד. המעוניינים יוכלו גם ללגום את המשקה המקומי המפורסם, "חצי וחצי" (מדיו אי מדיו, Medio y Medio ), קוקטייל מרענן של יין מבעבע ויין לבן.

לאחר מכן נמשיך אל כיכר העצמאות (Plaza Independencia), הכיכר המרכזית של מונטווידאו, המקשרת בין העיר העתיקה לבין רחוב 18 ביולי, רחובה הראשי של הבירה.

נסיים את היום בטיול לאורך הטיילת המרכזית לה רמבלה (La Rambla) המשתרעת לאורך 22 ק"מ לאורכו של חוף נהר הכסף (Río de la Plata) הניזון מנהר הפרנה ונהר אורוגוואי ורוחב השפך שלו לאוקיינוס האטלנטי מגיע ל-220 ק"מ (!). זו הטיילת הארוכה ביותר בדרום אמריקה, מקום מושלם להתרשם מהנוף, להרגיש את קצב החיים המקומי וליהנות מהבריזה הרעננה.

יום 16│ 17.12.2025 | בואנוס איירס – טיגרה (Tigre)
הבוקר נעגון בנמל האחרון בשיט הנהדר, בבואנוס איירס, בירת ארגנטינה והפנינה האורבנית של דרום אמריקה. העיר, המכונה לא אחת "פאריס של דרום אמריקה", היא שילוב מהפנט של פאר אדריכלי, עוצמה היסטורית, ושפע.
בואנוס איירס מהלכת קסם על מבקריה בשדרותיה הרחבות, מבניה הקולוניאליים המרהיבים, הכיכרות רוויות סיפורי ההיסטוריה, שווקים צבעוניים ושכונות שכל אחת מהן בעלת צביון משלה. כאן נולדו הטנגו, הלהט הרגשי ותשוקת החיים שאין לה אח ורע.

צפונית לבואנוס איירס נמצאת העיירה טיגרה (Tigre) פנינה שקטה וציורית השוכנת בלב דלתת נהר הפרנה (Paraná)  אחת הדלתות הגדולות בעולם והיחידה שאינה נשפכת לים (נשפכת לריו דל לה פלטה). טיגרה, המרוחקת כ־35 קילומטרים בלבד מהבירה הסואנת, מהווה ניגוד מרתק לעיר הגדולה: עולם של מים ושקט, שבו נהרות, תעלות ואיים ירוקים מחליפים את הרחובות והכבישים. עבור רבים מתושבי בואנוס איירס, זהו יעד מועדף לבתי קיט, למועדוני ספורט ימי ולבילויי סוף שבוע רגועים.

סיור החוף שלנו:

את יומנו נתחיל בטיול בטיגרה עצמה, ולאחר מכן נצא לשיט מרהיב במימיה השלווים של הדלתא, המכונה לא פעם "ונציה של דרום אמריקה". נחלוף בין אינספור תעלות צרות ונחלים רחבים, בין איים מאוכלסים בבתי עץ מקסימים, שלכל אחד מהם מזח פרטי וסירה — אמצעי התחבורה העיקרי של תושביו. נשאב אל עולם שבו החיים מתנהלים על פני המים, בניתוק כמעט מוחלט מהקצב העירוני המוכר לנו.

עם סיום השיט, נמשיך לסיור בשוק הפֵירות הצבעוני של טיגרה — מקום שוקק חיים וריחות, שבו נוכל להתרשם מהמבחר המקומי: פירות טריים, מלאכות יד, רהיטים קלועים ומוצרי עץ ייחודיים.

בשעות הצהריים נחזור אל בואנוס איירס, נעבור סמוך לתיאטרון קולון (Colón) אחד מבתי האופרה היפים בעולם, שנחנך ב־1908, ונמשיך לשכונת פאלרמו (Palermo) ונבקר בגן הוורדים  (El Rosedal) הכולל למעלה מ־18,000 שיחי ורדים מ־93 זנים שונים, אגם, גשר בסגנון ניאו קלאסי, וגן פסלים של משוררים וסופרים מפורסמים. סמוך לגן נמצאים עצי פיקוס אלסטיקה (Ficus elastica) מרהיבים ומרשימים בגודלם הנקראים גם בכינוי המקומי "גומרו" (Gomero).
משם נגיע לשכונת ריקולטה (Recoleta) מהיוקרתיות בעיר, ובה בית הקברות העתיק שבו טמונים דמויות מפתח מההיסטוריה הארגנטינאית כולל אחוזת הקבר של משפחת דוארטה, מקום מנוחתה של אוויטה פרון שהייתה נערצת ואהובה על ידי תושבי ארגנטינה. לעת ערב נחזור לאונייה ללילה האחרון.

יום 17│ 18.12.2025 | בואנוס איירס

לאחר ארוחת הבוקר ניפרד מהאונייה בה בילינו את 14 הלילות האחרונים ונצא ליום טיול נוסף, גדוש ומרתק באתריה של בואנוס איירס.
נתחיל בכיכר מאי (Plaza de Mato), הכיכר ההיסטורית של העיר, שבה ניצב פסל גדול לכבוד יום המרד הארגנטינאי בשלטון הספרדי ב־25 במאי 1810, שהצית את תהליך השחרור ומלחמות העצמאות של מדינות דרום אמריקה. כאן גם החלה, 167 שנים מאוחר יותר, מחאת "אימהות כיכר מאי" (Madres de Plaza de Mayo), בכל יום חמישי בצהריים, כאשר התאספו נשים אמיצות עטויות במטפחות לבנות כסמל לתמימות ולאובדן שהפגינו נגד היעלמות ילדיהן בתקופת הדיקטטורה הצבאית. מחאתן, שתחילתה כזעקה אישית, הפכה עם השנים לסמל עולמי של מאבק בלתי מתפשר למען זכויות אדם ולמען גילוי האמת. נתרשם מהבית הוורוד (קאסה רוסדה, (Casa Rosada, ארמון הנשיאות, שממרפסותיו נשאו חואן ואוויטה פרון את נאומיהם חוצבי הלהבות אל ההמונים. נבקר בקתדרלה המטרופוליטנית שבתוכה מצוי המאוזולאום של חוזה סן מרטין "משחרר" ארגנטינה, צ'ילה ופרו.
נמשיך אל שדרת ה־9 ביולי, שנחשבת לרחבה בעולם (לטענת הארגנטינאים, אף יותר מהשאנז אליזה שבפריז). בלבה ניצב האובליסק המפורסם, סמלה האייקוני של העיר.

בהמשך נעמיק אל תוך סמטאות רובע סן טלמו (San Telmo) העתיק, אזור שבו הזמן כאילו עמד מלכת בין חנויות עתיקות ורחובות מרוצפי אבן. לא נוותר כמובן על שכונת לה בוקה (La Boca) התוססת — מקום הולדתו של ריקוד הטנגו. נלך לאורך סמטת קמיניטו (Caminito) הצבעונית, בין בתים מצועצעים, אמני רחוב ורקדני טנגו.

נסיים בפוארטו מאדרו (Puerto Madero), הרובע החדיש שלאורך גדות נהר לה פלאטה  הנחשב לאחד מאזורי הבילוי הפופולריים בעיר.
במהלך היום יימצא לנו גם זמן להלך במדרחוב פלורידה (Florida) השוקק, גן עדן לקניות ולצפייה בחיי הרחוב של העיר.

נסיים את היום המלא והמרגש בחוויה בלתי נשכחת: ארוחת ערב חגיגית ומופע טנגו סוחף באחד ממועדוני הטנגו הנודעים של בואנוס איירס.

ארוחת ערב ולינה בבואנוס איירס.

יום 18│ 19.12.2025 | בואנוס איירס – אסטנסית גאוצ'וס

את יומנו האחרון בבואנוס איירס נבלה במסע אל לבו הפועם של הפאמפס, אזור "המישורים הפתוחים" (בשפת הקצ'ואה) ביתם של הגאוצ'וס, בוקרי ארגנטינה. נופי העיר מתחלפים לשדות רחבי ידיים, וחומה ירוקה של עצים מקבלת את פנינו.

מולנו נראה את בית האחוזה (אסטנסיה, Estansia) סנטה סוסנה, שנוסדה בשנת 1860 ושומרת באהבה על מסורת הגאוצ'וס.
נפתח בסיור קצר ורגוע ברחבי האחוזה- נעבור ליד האורוות, נצפה בעדרי הבקר, נבקר בבית הראשי- מבנה עתיק ופשוט. נדמה לרגע כי חזרנו בזמן, אל תקופה שבה הסוס היה אמצעי התחבורה, והמרחבים הפתוחים היו הבית.

בארוחת הצהריים הטיפוסית נאכל בשר אסאדו (בר בי קיו) עסיסי. לידו יוגשו לנו אמפנדס טריים, סלטים עשירים, לחם חם ויינות ארגנטינאיים מובחרים. נשב יחד לשולחנות עץ רחבים, נתענג על כל טעימה, וניתן למוזיקה הסוחפת לחדור ללב. תוך כדי האוכל נהנה ממופע פולקלור מרהיב של נגינה, שירה וריקודי גאוצ'וס סוערים.

לאחר הארוחה נצא למרחב לחוות את כוחם וזריזותם של הגאוצ'וס במופע רכיבה מלהיב שבו יפגינו שליטה מדהימה בסוסיהם בפעלולים מסורתיים. מי מאיתנו שירצה, יוכל בעצמו לעלות על סוס לרכיבה קצרה או להצטרף לנסיעה בכרכרה. לאחר היום המרתק נחזור לבואנוס איירס.

ארוחת צהריים באסטנסיה ולינה בבואנוס איירס.

יום 19│ 20.12.2025 | בואנוס איירס – סן קרלוס דה ברילוצ'ה  (San Carlos de Bariloche)

הבוקר ניפרד מבואנוס איירס ונצא לנמל התעופה, שם נעלה על טיסה קצרה לברילוצ'ה, עיר השוקולד בלב אזור האגמים.  עם נחיתתנו בעיר, נתחיל מיד את מסענו בטיול לאורך "הסיבוב הקטן" (Circuito Chico), אחד המסלולים היפים והמפורסמים באזור.

נעלה ברכבל אל פסגת הר קמפנריו (Cerro Campanario) תצפית שהנופים הנשקפים ממנה נחשבים מהמרהיבים בדרום אמריקה. מול עינינו יתגלו אגם נהואל הואפי (Nahuel Huapi) המתפצל לזרועות כחולות בין הרים עטורי שלג, יערות ירוקים ואיים. המראה מזכיר זרועות תמנון ענק המשתרעות בין הפסגות.

מן הפסגה נוכל גם להשקיף על מלון ז'או ז'או (Llao Llao), המלון האייקוני והיוקרתי של האזור, שבו מתארחים דרך קבע מנהיגים, שועי עולם ואנשי רוח מכל קצוות תבל, מלון ששמו הפך לשם נרדף לאירוח יוקרתי בלב הטבע הפראי של פטגוניה.

בערב נצא לטייל ברחובותיה של העיירה התוססת ונוכל לקנות ממעדני השוקולד המיוצרים בעיירה. את ארוחת הערב נערוך במסעדת אלברטו, מסעדת הבשרים המפורסמת והמעולה, אתר חובה לתרמילאים.

ארוחת ערב ולינה בברילוצ'ה.

יום 20│ 21.12.2025 | ברילוצ'ה – הר טרונדור (Tronador) והקרחון השחור – ברילוצ'ה

הבוקר נצא ליום סיור מרתק לעבר אזור הר טרונדור (Trondor) פסגה מרשימה ברכס האנדים, המזוהה עם הקרחונים המרהיבים שמכסים את מדרונותיו.

ניסע אל תוך מרחבי הפארק הלאומי נהואל הואפי, שמשמעות שמו בשפת המפוצ'ה "אי הפומה". הפארק, אחד מהיפים בארגנטינה, משתרע על פני מרחבים ירוקים הכוללים אגמים יפהפיים, יערות עבותים, מפלים שוצפים ונהרות צלולים, ומספק תצפיות מרהיבות על הרי האנדים המושלגים.

במהלך הדרך נחלוף לאורך גדות אגם גוטיירס (Gutirrez) אגם מסקרדי (Mascardi), שניים מהאגמים הציוריים ביותר באזור, אשר מימיהם משקפים את נופי ההרים המקיפים אותם.

נעצור בדרכנו ליד מפלי לוס אלרסס (Cascada Los Alerces) ונערוך טיול קצר לקרבת המפל כדי להתרשם מהמפל שגובהו כ-20 מ'.

בהמשך נגיע לקרחון השחור (Ventisquero Negro), אתר ייחודי ומוזר הנמצא למרגלות הר טרונדור. הקרחון קיבל את שמו בשל הסחף הכהה שמכסה את רוב פני הקרח, היוצר מראה דרמטי של קרח בצבע כהה  ושונה מקרחונים לבנים רגילים. כאן נוכל להתקרב ולחזות מקרוב במפלים שנופלים מגובה רב מהקרחון.

ארוחת ערב ולינה בברילוצ'ה.

יום 21│ 22.12.2025 | ברילוצ'ה – אל קלפטה – "מרפסות" אל קלפטה (Balcones de El Calafate)

הבוקר נצא לנמל התעופה ונטוס לאל קלפטה, עיירה ציורית בדרום פטגוניה, לחופי אגם ארחנטינו (Argentino) שער הכניסה לפארק הלאומי "הקרחונים" (לוס גלסיארס, (Los Glaciares . שמה הוא שמו הספרדי של  שיח מקומי ייחודי לפטגוניה בעל פרחים צהובים ופירות  סגולים (Berberis microphylla ). באל קלפטה נוכל להנות מנופים נהדרים של אגמים, הרים וקרחונים, לצד מרכזי תרבות, מוזיאונים, חנויות עבודות יד ומסעדות.

אחר הצהרים נשתתף בחוויית  שטח ייחודית המאפשרת למבקרים ליהנות מנופים מרהיבים של פטגוניה הארגנטינאית. ניסע ברכבי שטח (4×4) להר הואיליצ'ה (Cerro Huyliche) המתנשא לגובה של כ-1,050 מטרים מעל פני הים, וממוקם ממש מאחורי העיר אל קלפאטה.​

במהלך הסיור  נעצור בנקודות תצפית טבעיות, מהן ניתן להשקיף על העיירה, האגם, פסגות האנדים ובמזג אויר בהיר גם על פסגות פיץ רוי וטורה באל צ'לטן (Fitz Roy, Cerro Torre, El Chaltén).  נבקר ב"מבוך האבנים" (Laberinto de Piedras), וב"אבני הסומבררו" (Piedra de los Sombreros) תצורות סלעים מהתקופה הקְרֵטִיקוֹנִית (לפני 65-145 מיליון שנים, תקופת הדינוזאורים, Cretaceous) תופעה גיאולוגית נדירה הנמצאת במספר קטן של מקומות בעולם. נוכל גם לראות צמחייה ובעלי חיים החיים באזור כגואנקו (בן הדוד של הלמה), שועל אדום, מכרסמם שונים ועופות דורסים ובראשם הקונדור ה"מלכותי" המקנן באזור מתחת לאזור ה"מרפסות". נחזור לאל קלפטה וניכנס למלוננו.

ארוחת ערב ולינה באל קלפטה.

יום 22│ 23.12.2025 | אל קלפטה – הפארק הלאומי "הקרחונים" (Los Glaciares N.P.) – מוזיאון הקרח – אל קלפטה

לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה אל מעגן פונטה בנדרה (Punta Bandera) ממנו נצא להפלגה חווייתית בימת ארחנטינו (Lago Argentino) בליבו של הפארק הלאומי "הקרחונים".
במהלך השיט נשוט בין שברי קרחונים כחולים וענקיים (Icebergs) הצפים על פני האגם, שצבעם הכחול הוא תוצאה ממאות שנים של דחיסת הקרח בקרחון היבשתי ממנו נשברו. נעצור מול קרחון אופסלה (שמה של עיר אוניברסיטאית שבדית, Upsala), קרוב ככל האפשר, מן הגדולים שבקרחוני היבשת, ששטחו 765 קמ"ר. חרף נסיגתו המתמדת, עוצמתו ניכרת מרחוק. אם יתמזל מזלנו, נזכה לחזות בתופעה עוצרת נשימה- שבירת גושי קרח מהקרחון אל מימי האגם, מלווה בקולות נפץ אדירים.

בהמשך השיט ניכנס אל תעלת ספגציני (Spagazzini Channel) לתצפית על קרחון ספגציני המרשים. למרות ששטחו "רק" 66 קמ"ר, הוא מתנשא לגובה אדיר של 130 מטרים – הגבוה ביותר בפארק הקרחונים. בתום השיט נשוב למעגן וניסע חזרה למלוננו באל קלפטה.
אחר הצהרים נבקר במוזיאון הקרחונים (גלסיאריום, (Glaciariu, מרכז פרשנות מודרני וייחודי, המוקדש לחקר הקרחונים ושדה הקרח הפטגוני. במוזיאון נמצא גם בר הקרח (Glacier Bar) הראשון בארגנטינה, שבו הכל, כולל הקירות, הרהיטים והכוסות, עשוי מקרח. הטמפרטורה בבר היא כ-10 מעלות מתחת לאפס, ונקבל ביגוד מתאים.

ארוחת ערב ולינה באל אל קלפטה. 

יום 23│24.12.2025 | אל קלפטה – קרחון פריטו מורנו (Perito Moreno) – שמורת לגונת נימס (Nimez)
הבוקר נצא לביקור בקרחון פריטו מורנו, מהמרהיבים שבקרחוני העולם, פלא טבע עוצר נשימה, הנמצא כ-80 קילומטרים מאל קלפטה. הקרחון קרוי על שמו של החוקר פרנסיסקו מורנו אשר חקר את האזור במאה ה־19 ומילא תפקיד חשוב בשמירה על הריבונות הארגנטינית בסכסוך הגבולות עם צ'ילה.

קרחון פריטו מורנו גולש אל עבר אגם ארחנטינו וחוצה אחת מזרועותיו, מראה ייחודי שאין דומה לו. רבים קובעים כי הוא הקרחון המרשים והיפה ביותר לא רק בפטגוניה אלא בעולם כולו.

נצא לסיור רגלי בשבילי הפארק הלאומי, מול החלק הדרומי של חזית הקרחון, שיאפשר לנו להתפעל ממגוון נקודות תצפית על פלא הטבע הזה.
שטחו של נהר הקרח המרשים מגיע לכ-250 קמ"ר, אורכו כ-30 קילומטרים, ורוחב חזיתו – המתנשאת לגובה של כ-60 מטרים מעל פני האגם – נאמד בכ-5 קילומטרים. בעומק הקרחון, בשטחים הפנימיים, מגיע עובי הקרח ל-250 עד 350 מטרים.

התופעה המייחדת קרחון זה שבניגוד לכמעט כל קרחוני העולם לא חלה נסיגה של חזיתו. חזיתו נעה קדימה בקצב של כשני מטרים ביום, עד שהיא נשברת בקול רעם עז וגושי קרח עצומים מתרסקים לתוך מימי האגם, מפרים באחת את הדממה הפסטורלית.
הקרחון שובה את העין גם בשפע גווניו- מהלבן דרך השקוף אל הכחול, מחזה מרהיב במיוחד.

לאחר הסיור המדהים (לטעמם של רבים נקודת השיא של הטיול) נחזור לאל קלפטה ואחר הצהריים נצא ללגונת נימס, שמורת טבע אקולוגית עירונית השוכנת לחופי אגם ארחנטינו. היא משתרעת על שטח של כ-350 דונם ונחשבת לאחד האתרים המובילים לצפייה בעופות בפטגוניה.​ בלגונת נימס נצפו מעל  140 מיני עופות (כמות אדירה לשטחה הקטן) כולל עופות נודדים. בין המינים הבולטים ניתן למנות:​ פלמינגו צ'ילאני, ברווזים ממינים שונים, ברבורים, שחפים, מגלנים, קרקרות דרומיות ומינים רבים של ציפורי שיר. מסלול מעגלי של כשעה בהליכה נוחה יוביל אותנו בכל חלקי השמורה.

ארוחת ערב ולינה באל אל קלפטה.

יום 24│ 25.12.2025 | אל קלפטה – בואנוס איירס – פוארטו איגואסו, ארגנטינה (Puerto Iguazu)

ניסע לנמל התעופה באל קלפטה ונעלה לטיסה לבואנוס איירס ומשם בטיסת המשך לפוארטו איגואסו, עיירת המפלים הארגנטינאית. לאחר ההגעה ניסע למלוננו.

מפלי האיגואסו (Iguazú Falls) מהווים שרשרת מרהיבה של מפלי מים, המשתרעים לאורך גבול ארגנטינה–ברזיל, באזור שבו נפגשים שלוש מדינות: ארגנטינה, ברזיל ופרגוואי.
הפארק הלאומי שבתחומו נמצאים המפלים, אשר הוכרז כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו, כולל 150 עד 300 מפלים  המשתרעים על פני כ־2.7 קילומטרים- המספר משתנה לפי כמויות המים הזורמות בנהר. כמות המים הממוצעת האדירה הזורמת במפלים מדורגת שנייה בעולם אחרי מפלי ניאגרה (1,750 ו- 2,400 מ"ק בהתאמה). זרימת השיא שנמדדה במפלים הגיעה לכ-46,000 מ"ק בשנייה, יותר מפי שש מזרימת השיא של הניאגרה. כל צריכת המים של ישראל (2.4 מיליארד מ"ק) שווה לזרימה ממוצעת של הנהר ב-15 ימים.

בסמוך למפלים התפתחו שלוש ערים מרכזיות: פוארטו איגואסו, בצד הארגנטינאי, פוז דו איגואסו (Foz Do Iguacu) בצד הברזילאי, וסיודד דל אסטה (Ciudad del Este) בפרגוואי.

נהר האיגואסו מהווה גבול טבעי בין ארגנטינה לברזיל. מספר קילומטרים לפני שהוא מתמזג עם נהר הפאראנה (Paraná), אחד הנהרות הגדולים באמריקה הדרומית, הנשפך לאוקיינוס האטלנטי דרך ריו דה לה פלטה ליד בואנוס איירס – נופל הנהר מגבהים משתנים במאות מפלים מדורגים.

מראה המפלים על רקע הג'ונגל הטרופי הסבוך עוצר נשימה ביופיו. בשני הימים הבאים נבקר בשני הפארקים הלאומיים הגדולים, משני עברי הגבול, ונחזה במופע עוצמתי ובלתי נשכח של מים, יערות וערפל.

ארוחת ערב ולינה בפוארטו איגואסו.

יום 25 │ 26.12.2025 | מפלי האיגואסו, הצד הארגנטינאי
היום יוקדש לביקור בצד הארגנטינאי של המפלים. ממרכז המבקרים ניסע ברכבת תיירותית שתיקח אותנו עד למערכת שבילים וגשרים ליד ומעל המפלים ונוכל להגיע לתצפית מדהימה על מפל "גרון השטן" (Garganta del Diablo) המרשים מכולם.  נוכל לעשות שני מסלולים נוספים של צפיה במפלים- המסלול העליון והמסלול התחתון. בכולם נקודות עצירה עם תצפיות מרתקות המאפשרות לראות את המפלים מכל הזוויות האפשריות- מלמעלה, ממול ומלמטה. היופי אין סופי, מצלמים עוד ועוד ובכל פינה מגלים תמונה נהדרת נוספת.

בהמשך נעלה על סירות זודיאק חזקות ויציבות שתיקחנה אותנו בשיט יוצר אדרנלין קרוב למפלים הגועשים ונחוש כאילו אנו מתחתיהם.

לאחר הסיור המדהים נעבר את הגבול לצד הברזילאי וניסע לעיר פוז דו איגואסו. בערב ניסע למסעדה בסגנון בופה ברזילאי המגיש מבחר ענק ובלתי יאמן של בשרים, סלטים, תבשילים וקינוחים. נערך במקום מופע עשיר ומרתק של שירה, ריקוד וקפוארה המקיף את הפולקלור של כל ארצות אמריקה הדרומית. המופע משלהב ויחד עם הארוחה הנהדרת מצפה לנו חוויה בלתי נשכחת.

ארוחת ערב ולינה בפוז דו איגואסו.

יום 26│ 27.12.2025 | מפלי האיגואסו- הצד הברזילאי, סכר איטאיפו (Itaipu), פארק הציפורים.

נפתח את יומנו בביקור בתחנת הכוח ההידרו-אלקטרית איטייפו, השנייה בגודלה בעולם מבחינת תפוקת חשמל. תחנה אדירה זו פועלת באמצעות 20 טורבינות עצומות, המוזנות בכמויות מים אדירות מאגם מלאכותי שנוצר בעקבות בניית סכר איטייפו על נהר הפראנה – מיזם הנדסי מדהים המשותף לברזיל ולפרגוואי, הממוקם על גבולן המשותף שהוחל ב-1982. לפני הקמת הסכר היו במקום מפלי מים אדירים, הגדולים בעולם- מפלי גואיירה (Guaira) ששמם בספרדית היה "שבעת המפלים" (Sete Quedas) וכמות המים שעברה בהם בממוצע, הייתה 13,000 מ"ק בשנייה- יותר מפי שבע מזרימת מפלי איגואסו. הקמת הסכר העלימה אותם למגינת ליבם של חובבי הטבע.
נצפה בסרט מרתק אודות הקמת הסכר ותחנת הכוח, ונשקיף על הסכר המדהים בגודלו.

לאחר מכן, ניסע לסייר בצד הברזילאי של המפלים. אף ששטח הפארק בצד זה קטן מהצד הארגנטינאי, המפלים נראים ממנו בעוצמה יוצאת דופן בגלל הקרבה הגדולה אליהם. נוכל להשקיף על המפלים בצד הארגנטינאי מזווית אחרת המאפשרת מבט פנורמי לכל אורכם- מראה מדהים ובלתי נשכח. בסיורנו נפגוש גם חוטמן חום, הנקרא על ידי המקומיים קואטי (Coati), הדומה לדביבון ממשפחת הרקוניים.

נמשיך לסיור בפארק הציפורים המרהיב (Parque das Aves) המשתרע על פני שטח מרשים של כ-65 דונם בלב היער הטרופי, אחד מגני הציפורים הגדולים והחשובים ביותר בדרום אמריקה.

הציפורים חיות בכלובים ענקיים שגובהם מגיע לכ-8 מטרים ושטחם רחב ידיים, כך שהן מסוגלות לעוף בחופשיות רבה יחסית, הקרובה לסביבה טבעית. בפארק חיים כ-160 מיני עופות נדירים וססגוניים, ובהם תוכים בשלל צבעי הקשת, טוקנים בעלי מקור מרהיב, פלמינגו אצילי ועוד מגוון מרשים של בעלי כנף טרופיים.

פרט לעולם הציפורים, הפארק כולל גם תצוגות של זוחלים כתנינים ואנקונדות מרשימות, וכן מתחם קטן בו ניתן לצפות בקופים טרופיים חביבים, תושבי יערות הגשם של דרום אמריקה. בתום הסיור נחזור למלוננו.

ארוחת ערב ולינה בפוז דו איגואסו.

יום 27│ 28.12.2025 | פוז דו איגואסו – ריו דה ז'ניירו (Rio de Janeiro)

הבוקר ניפרד מאזור איגואסו המדהים וניסע לנמל התעופה כדי לעלות  לטיסה לריו דה ז'ניירו (ריו).  ריו, אחת הערים המפורסמות ומרשימות ביותר בדרום אמריקה, נחשבת בצדק לאחת הערים היפות והתוססות בעולם. העיר משתרעת לאורך קו החוף של דרום-מזרח ברזיל, ומוקפת גבעות בעיצוב דרמטי ומצוקים מיוערים בצמחיית יער גשם עבותה, שריד מהיער האטלנטי העתיק (Mata Atlantica). שילוב הטבע הפראי והנוף האורבני צייר ועיצב תמונות נוף מדהימות, מהיפות בעולם.

מפסגת הקורקובדו (Corcovado) עליה ניצב פסל ישו, אחד משבעת פלאי תבל המודרניים, נפרש נוף פנורמי עוצר נשימה של העיר, מפרץ גואנברה, והחופים האינסופיים של קופקבנה, איפנמה ולבלון (Guanabara,  Copacabana, Ipanema, Leblon) חופים רחבים ותוססים בהם מתרועעים יחד מתרחצים, שחקני כדורעף חופים, רוכלים, מקומיים ותיירים, בליווי קצב הסמבה הנישא באוויר.

ריו היא עיר של שמחה, תנועה, ומוזיקה. הכדורגל הוא דת של ממש והסמבה – נשמת העיר. פסטיבל הקרנבל המפורסם של ריו מציג את התרבות הברזילאית במיטבה: תלבושות ססגוניות, תופים רועמים, ורחובות רוקדים. בכל פינה בעיר ניתן לשמוע מוזיקה חיה, לראות אנשים רוקדים, או לשתות קפיריניה צוננת תחת סככה על החוף.

תושביה של ריו – הידועים כ"קריוקה" (Carioca), מתאפיינים בשמחת חיים, גישה נינוחה, ונדמה כי עיסוקם היחיד הוא ליהנות מהשמש, מהקצב, ומהחיים.

לאחר הנחיתה ניסע לשוק האמנות הפתוח באיפנמה (Feira Hippie de Ipanema), אחד מאתרי התרבות והתיירות הייחודיים בריו, המתקיים מדי יום ראשון בכיכר הגנרל אוסוריו (Osório) בלב שכונת איפנמה היוקרתית. נוכל לראות, להתרשם ואולי גם לקנות ממגוון רחב של עבודות יד, ציורים, פסלים, תכשיטים, בגדים, מוצרי עור, כלי קרמיקה ועוד – רובם בעבודת יד ייחודית עם ניחוח ברזילאי. המקום שוקק חיים, צבעוני ומוזיקלי, ומשקף את רוח היצירתיות והחופש של העיר. לאחר מכן ניסע למלוננו.

ארוחת ערב ולינה בריו דה ז'ניירו (ריו)

יום 28│ 29.12.2025 | ריו- הפארק הלאומי טיז’וקה (Tijuca N.P.), הקורקובדו (Corcovado), פאבלה (Favela)

הבוקר נצא לסיור חווייתי ברכבי שטח מקומיים לאורך שביליו הקסומים של יער טיז’וקה יער הגשם העירוני הגדול ביותר בעולם, המשתרע על פני יותר מ־30 קמ"ר בלב המטרופולין הסואן של ריו דה ז'ניירו. היער הוא פרי מאמץ שיקום סביבתי יוצא דופן במאה ה־19, לאחר שהאזור סבל מהרס חמור כתוצאה מכריתת כל עֵצָיו כדי להכשיר את הקרקע לגידול קפה. צו קיסרי של פדרו השני בשנת 1861, הורה על ייעור מחדש ונטיעת מאות אלפי עצים, מימוש חזון קיימות ושימור עירוני שהקדים את זמנו.

במהלך הסיור ביער הטרופי, בית גידול לעולם חי מגוון- חוטמנים, קופי מרמוסט זעירים (Marmoset), עטלפים ממינים שונים, ארנבות, סנאים, דובי נמלים ואף ארמדילו. נשמע את קולות הציפורים, נתבשם מריחות הצמחייה ואולי גם נפגוש חלק משוכני היער.

מהיער נעלה בדרך הררית וציורית להר קורקובדו (גבנון) שפסגתו מתנשאת לגובה של 710 מטר. שם ניצב פסלו ישו הגואל (Cristo Redentor), שהושלם בשנת 1931. ממרפסת התצפית נשקף נוף מדהים, אחד היפים בעולם.

בהמשך, נפנה להיכרות עם פניה האחרים של ריו, הפאבלות שכונות עוני צפופות ומאולתרות, אשר נבנו לאורך העשורים האחרונים על המדרונות הסובבים את העיר. רבות מהן סובלות מהזנחה בתחום החינוך, הבריאות והתשתיות, אך יש גם הרואים בהן מוקדי יצירה תרבותית תוססת, במיוחד בתחומי המוזיקה, הריקוד והאמנות. נבקר באחת מהן ונשמע על אורח החיים המקומי, ועל המתח השורר לעיתים בין הקהילה לבין רשויות השלטון.

לסיום היום, נמשיך לסיור קצר בשכונות היוקרה של העיר – איפנמה ולבלון – הממוקמות בסמיכות בולטת לפאבלות, אך משקפות עולם אחר לחלוטין. מכאן נרד אל חופי הים התוססים של ריו, ונתרשם מקו החוף המפורסם שלה, מהטיילת, מההמונים, ומהשקיעה על האוקיינוס האטלנטי.

בערב ניהנה מארוחת ערב במסעדת בשרים מקומית – חוויה קולינרית עשירה המשקפת את מסורת ה"צ'ורסקו" הברזילאית.

ארוחת ערב ולינה בריו.

יום 29 │ 30.12.2025 | ריו – שיט לאיים הטרופיים 
את היום נקדיש לחוויה טרופית מרעננת מחוץ להמולת העיר. לאחר ארוחת הבוקר נצא בדרכנו אל אחד המעגנים היפים במפרץ גואנברה (Baía de Guanabara) או באחד מהמפרצים הסמוכים. שם נעלה על ספינה שתיקח אותנו למסע שיט קסום אל עבר אחד מהאיים הטרופיים הרבים הפזורים במפרץ – פנינים ירוקות עטופות חול לבן, מים צלולים ויער גשם שופע.

אזור זה, שבו מפוזרים למעלה מ־130 איים, הוא גן עדן טבעי בלב הסביבה האורבנית של ריו. האיים משמרים תחושה ראשונית של טבע פראי: עצי קוקוס המתנשאים אל השמיים, חופים מבודדים, מים חמימים ונקיים ושקט ושלווה.

בעת השהות על האי נוכל לבחור בין שחייה במי הטורקיז, שיטוט לאורך החופים, או פשוט מנוחה ברוח הטרופית עם כוס קפיריניה ביד.

כחלק מהחוויה התרבותית, נזכה גם לצפות במופע של סמבה – הריקוד הלאומי של ברזיל, שמייצג את לב התרבות הקריוקית (התרבות של ריו). מקצב התופים, תנועות הגוף התוססות והתלבושות הססגוניות יהפכו את הביקור לחגיגה חושית אמיתית.

בשעת צהריים נוזמן לארוחה מקומית שתוגש בסגנון מזנון (בופה).

בשעות אחר הצהריים נשוב ברוגע לריו.

לינה בריו.

יום 30│ 31.12.2025 | ריו- הר הסוכר (Pão de Açúcar), הגנים הבוטניים (Jardim Botânico)
הר הסוכר, הוא מהסמלים הגיאולוגיים-גיאוגרפיים המובהקים ביותר של ריו דה ז'ניירו ושל ברזיל כולה. שמו ניתן לו בשל הדמיון לצורת חרוט הסוכר שבו היה נהוג לשמר ולשווק את הסוכר לאחר זיקוקו בעידן הקולוניאלי. זהו צוק גרניט מרשים המתנשא לגובה של 396 מטר מעל פני הים, מתנשא במפתיע מתוך האוקיינוס ויוצר מראה בלתי נשכח. ההר נגיש באמצעות רכבל (Bondinho) שנוסע בשני שלבים – תחילה אל הר אורקה (Morro da Urca) ולאחר מכן עד לפסגה של הר הסוכר עצמו. אורך המסלול הכולל של הרכבל הוא כ־1,450 מטר.
מפסגת ההר נפרשת פנורמה עוצרת נשימה: מפרץ גואנברה, חופי קופקבנה ולבלון, יער טיז’וקה, וישו הגואל בפרספקטיבה מרוחקת. בשעות אחר הצהריים והערב, המקום הופך לאחד מאתרי השקיעה המרהיבים ביותר בעיר. ביקור בהר הסוכר הוא חוויה בלתי נשכחת, מרקם מושלם של טבע פראי, הנדסה מתקדמת ונוף שאין לו אח ורע.

לאחר שנרד מההר ניסע ל"גנים הבוטניים של ריו דה ז'ניירו", שהוקמו בשנת 1808 על ידי המלך הפורטוגלי ז'ואאו השישי (Dom João VI), הם פנינת טבע בלב העיר הסואנת. המשתרעים על פני שטח של למעלה מ־1,400 דונם (מהם 570 פתוחים לציבור), בית גידול לאלפי מיני צמחים ועצים – רבים מהם נדירים, חלקם אנדמיים ליער האטלנטי של ברזיל, ואחרים נאספו מרחבי העולם.
בין השבילים הרחבים ניתן לפגוש בשדרות של עצי דקל מלכותיים, גן יפני מסורתי, חממת סחלבים, אגמים מלאים בנימפאות ודגים טרופיים, וביתני פרפרים וזוחלים. ציפורים טרופיות, קופי קפוצ’ין, בואשים, ופרפרים צבעוניים מוסיפים חיים ורחש למרחבים הירוקים.
הגן מתפקד גם כמרכז מחקר חשוב לשימור הצומח בברזיל. במוזיאון הטבע בתחומו מתקיימות תערוכות מתחלפות בנושא אקולוגיה, בוטניקה וסביבה.

בערב נאכל ארוחת ערב ובהמשכו נחווה את אחד משיאיו של הטיול- ה"רֶווֵיוֹן" (Réveillon) – חגיגות השנה האזרחית החדשה. נגיע, לבושים בלבן כמקובל ביום זה, לחוף המפורסם קופקבנה, ונשתתף בחגיגות הכוללות מופעי מוזיקה וריקודים, טקסי כבוד לאלת הים, מופע זיקוקים מהגדולים בעולם ומסיבות חוף עד אור השחר.

יום 31│ 1/1/26 | ריו דה ז’ניירו – לב העיר, תרבות וחזון עתידני

את הבוקר נקדיש להיכרות עם ליבה ההיסטורי של ריו דה ז'ניירו. נטייל רגלית ברחובות העיר העתיקה, שבהם נכתבה ההיסטוריה של אחת הערים החשובות ביותר באמריקה הלטינית. נבקר ב־מנזר סאו בנטו (Sao Bento) מבנה מהמאה ה־17, דוגמה מופתית לאמנות הבארוק הברזילאית, ונמשיך לכנסיית קנדלריה (Candelária), מהיפות בעיר.

נעבור דרך כיכר סינלנדיה (Cinelândia), לב העיר בתקופת הרפובליקה הישנה, שם נראה את התיאטרון העירוני המרשים מהחשובים בברזיל, ונלך לאורך רחוב גונקלבס דיאז (Gonçalves Dias) הנקרא על שמו של אחד ממשורריה החשובים של ברזיל.

נבקר גם ב־קתדרלת סאו סבסטיאו (São Sebastião) מבנה בסגנון חדשני וייחודי המזכיר פירמידה מתומנת, הקתדרלה המרכזית של ריו.

משם נלך מדרגות סלרון (Escadaria Selarón) יצירת פסיפס מרהיבה מעשה ידיו של האמן הצ'יליאני חורחה סלרון, המכסה יותר מ־200 מדרגות באריחים צבעוניים מכל רחבי העולם. נעבור גם לצד קיר הגרפיטי המרהיב, מהגדולים והצבעוניים בעולם, ליד אזור הנמל המחודש.

לסיום, נבקר ב־מוזיאון המחר (Museu do Amanhã), מוזיאון חדשני למדע וטכנולוגיה השוכן על שפת הנמל, המציג, ממחיש ומתמקד בבעיות שינויי האקלים, קצב הפיתוח האנושי, ואפשרויות העתיד.

מותנה בזמן שייוותר לנו נוכל אולי לבקר גם בשוק סאארה (Saara), שוק ענק וזול, להשלמת קניות.

לפנות ערב ניסע לנמל התעופה ונטוס דרך אמסטרדם לישראל. נחתום את המסע גדושי חוויות, תמונות ורשמים מיבשת דרום אמריקה הקסומה.

 

מחיר בדולרים לאדם בחדר זוגי :

יציאה חזרה חדר פנימי תוספת חלון לאדם תוספת מרפסת לאדם הנחה  
02.12.25 03.01.26 11,995 $  440 $ 1,150 $ 200 $ עד 26/6  

הערות:

  •  המחיר הינו לפי הרשום באתר ביום ההזמנה (ולא לפי פרסומים קודמים)
  • אין כפל מבצעים והנחות
  • שיבוץ החדר, מיקום וקומה ייקבעו ע”י מחלקת הקבוצות של חברת השייט בהתאם לקטגוריה.

המחיר כולל:

טיסות בינלאומיות  במסלול:  ישראל – אמסטרדם – סנטיאגו דה צ'ילה  //  ריו – אמסטרדם – ישראל
 5 טיסות פנים במהלך הטיול במסלול: בואנוס איירס – ברילוצ'ה – אל קלפטה – בואנוס איירס – פוארטו  איגואסו // פוז דו איגואסו – ריו דה ז'ניירו
 מיסי נמל והיטל בטחון 
 14 לילות קרוז באונייה אוסטרדם (HCL Oosterdam)
 סיורי חוף בכל נמלי העגינה באמצעות אוטובוס צמוד
 ארוחות בימי הקרוז על בסיס פנסיון מלא באונייה (לא כולל ארוחות צהריים במהלך סיורי החוף)
 לינה במהלך הטיול היבשתי בבתי מלון בדרגת תיירות טובה  (4*)
 ארוחות בימי הטיול היבשתי על בסיס חצי פנסיון בבתי מלון ו/או במסעדות מקומיות
 טיולים יבשתיים הכוללים אוטובוס צמוד וכניסות לאתרים בהתאם לתוכנית
 מדריך ישראלי לאורך כל הטיול הנמנה על צוות “תרבותו” ומומחה לדרום אמריקה
 מדריכים מקומיים דוברי אנגלית בהתאם לנדרש
 מופע טנגו טיפוסי בבואנוס איירס
 טיפים לנותני שירותים מקומיים במהלך הטיול היבשתי (לא כולל טיפים באונייה)
 מערכת שמע לכל משתתף
 מפגש קבוצה בזום לפני היציאה

 הטיול אינו כולל:
 טיפים באונייה (כ-16 $ לאדם ליום – חובה עפ”י כללי חברות השיט)
 תשר עבור המדריך הישראלי
 ביטוח והוצאות אישיות (שתייה בארוחות וכיוצא בזה)
 כל מה שאינו כלול בסעיף הטיול כולל

הערות:

• חיסונים – יש לפנות למרפאות המטיילים בלשכת הבריאות המחוזית ומומלץ לתאם גם עם רופא המשפחה.
• יש רופא ואחות על האנייה (בתשלום – בכיסוי הביטוח הרפואי האישי של הנוסע).
• המחירים משתנים בחברת השיט עפ”י היצע וביקוש. המחיר הסופי יקבע ביום ההזמנה.
• ייתכנו שינויים בסדר התוכנית על פי לוח הזמנים וימי הטיסות ושל האתרים לאורך מסלול הטיול
• תוכנית הטיול והביקורים כפופים ומותנים בתנאי מזג האוויר
• לעיתים אף ייתכנו ויתורים על חלק ממקומות הביקור תוך מתן תחליף ראוי במקום וזאת אף לאחר היציאה מהארץ.
• כל שינוי ו/או מחדל הקשור בחב’ התעופה ו/או חב’ השיט, אינו מהווה עילה לתביעה ו/או פיצוי כנגד תרבותו – רימון טיולים והאחריות היא על חברות התעופה והשיט בלבד.
• שיבוץ החדר, מיקומו וקומתו ייקבעו ע”י מחלקת הקבוצות של חברת השיט ובהתאם לקטגוריה שהוזמנה.
• יציאת הטיול מותנית במינימום משתתפים.

תנאי תשלום:
מרכיב מחיר השיט משתנה בחברת השיט לפי היצע וביקוש. המחיר הסופי ייקבע ביום ההזמנה.
דמי קדימה בסך 300 $ לנוסע עם ההרשמה.
עם הבטחת הטיול יגבה התשלום כולו.
ניתן לשלם ב- 3 תשלומים ללא ריבית ולסיימם 3 חודשים לפני הקרוז.
התשלום לפי שער המחאות והעברות.

“תרבותו” ממליצה לכל נוסעיה לרכוש גם ביטוח המכסה כל הכיסויים המקובלים וההרחבות המוצעות ע”י חברות הביטוח (לרבות הטסה רפואית) ו”תרבותו” לא תהיה אחראית
כלפי הנוסע (או חברת הביטוח שלו), בכל אופן שהוא, בקשר לכל עלות ו/או נזק (לרבות חובת הנוסע לשלם דמי ביטול) בקשר לעניינים כאלה.

נא לקרוא: תנאים כלליים וגילוי נאות

אתרים ואטרקציות הכלולים בתוכנית הטיול שלנו :

ברזיל:

ריו דה  ז'ניירו

חגיגות ה"רֶווֵיוֹן" (Réveillon) – חגיגות השנה האזרחית החדשה.

סיור מקיף בריו דה ז’ניירו בחלקה העתיק של העיר- מנזר סאו בנטו, כנסיית קנדלריה,

קתדרלת סבסטיאו, מדרגות סלרון

הגן הבוטני

שוק האמנויות באיפנמה

מוזיאון המחר

סיור ג’יפים ליער טיז’וקה’ אחת מריאותיה הירוקות של ריו

עלייה להר הקורקובדו
עלייה להר הסוכר
טיול מרתק לפאבלות – שכונותיה העניות של ריו דה ז’ניירו (מותנה באישור בטחוני של המשטרה)

 

פוז דו איגואסו

סיור במפלי האיגואסו מצדם הברזילאי

ביקור בסכר איטייפו האדיר

פארק הציפורים

ארגנטינה:

בואנוס איירס:
סיור באתריה המרכזיים של בואנוס איירס – כיכר מאי, קתדרלה, שד' ה-9 ביולי, סן טלמו, לה בוקה,  

סמטת קמיניטו, פוארטו מדרו, מדרחוב פלורידה, פלרמו וגן הוורדים, ריקולטה ובית העלמין

ביקור בחוות בוקרים (גאוצ'וס) טיפוסית כולל ארוחת בשרים
שיט לפרבר טיגרה הממוקם על דלתת נהר הפראנה
יציאה למופע טנגו בבואנוס איירס כולל ארוחת ערב

 

סן קרלוס דה ברילוצ'ה:

הסיבוב הקטן (סרקיוטו צ'יקו), קמפנריו

הפארק הלאומי נאואל הואפי

הקרחון השחור

מפל לוס אלרסס

 

אל קלפטה:

"מרפסות" אל קלפטה

הפארק הלאומי "הקרחונים"

קרחון פריטו מורנו

מוזיאון ובר הקרח

שמורת לגונת נימס

 

אושואיה:

הפאר הלאומי ארץ האש

סיור בעיר הדרומית בעולם

 

פוארטו איגואסו

הצד הארגנטינאי של המפלים, מפל גרון השטן

שיט "מתחת " המפלים

אורוגוואי:
 סיור במונטווידאו, בירתה של אורוגוואי

צ'ילה:
סיור בסנטיאגו –בירתה של צ’ילה, גבעת סן קריסטובל, פארק פורסטל, פלאזה דה ארמס בלוויסטה, כנסיית לה קרוס, לה סבאסטיאנה, כיכר סוטומיור

ואל פראיסו – סיור בעיר

ויניה דל מאר – שעון הפרחים

פונטה ארנס- סיור בעיר כולל ביקור במוזיאון סלסיאני ובמצודת בולנס

פוארטו מונט ואזור האגמים

שוק אנחלמו (מותנה זמן)

מפלי פטרוהואה– סיור במפלים

הר הגעש אוסורנו– רכבל (מותנה מזג אויר)
שיט בתעלת סראמיינטו וצפיה בקרחון אמליה
פוארטו צ'אקבוקו – שמורת הטבע ריו סימפסון, מהקרטרה אוסטרל, קויאייקואה

מעבר (שיט) בכף הורן – קצה דרום אמריקה בתחום ארץ האש בצ’ילה

איי פוקלנד:

סיור באי, מושבת הפינגווינים

סיור בסטנלי

אמסטרדם, הולנד – סיור בעיר

האוניה: Sapphir Princess
שופצה 2018
סיפונים:  18
אורחים: 2,670
צוות: 1,100
משקל: 115,875 טון
אורך: 209 מטרים
רוחב: 37.5 מטרים

צפו למטה בסרטון על האוניה

חדר פנימי

 
חדר חלון

חדר מרפסת

מחירים ב-$ לאדם בחדר זוגי

יציאה חזרה חדר פנימי חלון בתוספת מרפסת בתוספת הנחה הערות
             
             

**אין כפל מבצעים והנחות

2025-06-10T09:14:00+00:00