yes

מידע על הספארי בטנזניה

מידע על הספארי בטנזניה

 

ספארה בשפה הסוואהילית פירושה מסע, אולם הספארי בטנזניה הוא הרבה יותר ממסע – זוהי חוויה שמתאימה לכל הרבדים באוכלוסייה – ניתן להתאים את הספארי בטנזניה לכל גיל, תקציב או נוף, מאחר שהמדינה הענקית מקדישה 30% משטחה לחיי בר מוגנים. בשל 4 מיליון בעלי החיים המסתובבים בפארקים ובהם גם אוכלוסיית הפילים הגדולה ביותר במזרח היבשת, זוכים שטחים אלה לתואר האזור עם צפיפות בעלי החיים לקמ”ר הגדולה ביותר בעולם.

העובדה שניתן להתאים את טיולי הספארי למגוון של אוכלוסיות מצד אחד, וכן הלוגיסטיקה המורכבת יחסית מצד שני מצריכות תכנון מוקפד ביותר של הנסיעה, ולכן מומלץ בטיולים כאלה לבחור את המדריכים וחברות הנסיעות המנוסים ביותר.

דוגמה אחת לגיוון הרב בטיולי הספארי היא הטיפוס אל הקילימנג’ארו, הגבוה בהרי אפריקה. מדובר בטיול אתגרי לכיוון הפסגה השוכנת אחר כבוד בגובה של 5,895 מטר מעל פני הים. בטיול זה ישנם ארבעה מסלולים לפי דרגת הקושי שרוצים. סוגי ספארי אחרים שניתן למצוא בטנזניה כוללים ספארי בהליכה, ספארי ברכיבה על סוסים וכן ספארי שמתמקד בתרבויות המקומיות.

טנזניה היא מדינה מרתקת לא רק בשל אוכלוסיית חיות הבר העצומה שלה, אלא גם בשל המגוון האתני שבה – מעל 120 תרבויות ולשונות שונות. חלק מבני התרבויות הללו עדיין חיים על אדמתם ומקיימים אורח חיים אותנטי כפי שנהגו משחר ההיסטוריה.

אולי גולת הכותרת של הפארקים הלאומיים שבהם ניתן לבצע טיול מאורגן היא שמורת הסרנגטי. בסרנגטי יש מגוון עצום של בעלי חיים ומתרחשת בו נדידת החיות הגדולה ביותר בעולם – מיליוני בעלי חיים, זברות, גנו ועוד, שתרים אחר מקורות מים ואלפי טורפים שנלווים אליהם.

אז לפני שאנחנו בוחרים לנו את הספארי בטנזניה, הנה 10 טיפים לשדרוג החוויה:

1. ביטוח הנסיעה צריך לקחת בחשבון את העובדה שאנחנו נמצאים במדינת עולם שלישי, כך שבעת הצורך ייתכן שנזדקק לפינוי אווירי יקר.

2. ביקור בספארי מחוץ לעונת התיירות עשוי להתגלות כמשתלם ביותר – עלויות נותני השירותים צונחות ב-30% לפחות, ולא פחות חשוב מכך, הצומח בסוואנה אינו מספיק כדי להזין את החיות ולכן הן תלויות יותר בקרבה למקורות המים, ובכך קל יותר לאתר אותן ולצפות בהן.

3. הספארי הוא הזדמנות לחוות חוויה של פעם בחיים. יש ה-מ-ו-ן גירויים – בעלי חיים, אנשים, ריחות, נופים – וכדי להפיק את המיטב צריך להתנתק מהעולם החיצון, להתרכז בכל התרחשות קטנה במהלך הספארי, לבוא בגישה של רצון ללמוד ולצלם כמה שרק ניתן.

4. אם כבר מזכירים צילום, המצלמה (ועדיף מצלמה אמיתית ולא המצלמה של הסמארטפון) חייבת להיות בהישג יד. לפעמים זוכים לרגעי נשיונל ג’יאוגרפיק אמיתיים שצלמים מקצועיים צריכים להתאמץ כדי לזכות בהם.

5. אין משמעות למרחקי הנסיעה בקילומטרים. הכבישים בדרך כלל אינם טובים ולכן נסיעה של 30 קילומטרים שבמושגים שלנו אמורה להימשך 20 דקות לכל היותר, עשויה לארוך בטנזניה שעתיים. לכן כדאי לשאול לזמן הנסיעה ולא למרחק עד ליעד.

6. אם בכל זאת התארגנתם על WIFI, ומצליחים לגלוש כראוי, כדאי שתכירו את האפליקציה – herdtracker – האפליקציה היא מפת גוגל שמתעדכנת בזמן אמת ויכולה להראות לנו מיקומם של עדרי בע”ח בזמן הנדידה.

7. אם מטיילים בזמן העונה הרטובה, כדאי לארוז כמה שיותר מהדברים בתוך ניילון אטום לגשם. גם אם לא תיתפסו לגשם זה יכול להגן על הציוד שלהם מכל מיני מזיקים.

8. קיקוי, יריעת בד אפריקאי הנכרכת כמה פעמים סביב המותניים למעין חצאית (סארונג למי שמכיר את בן דודו האסיאתי) יכול להיות לפריט חשוב ביותר במזוודה – הוא יכול להיות לצעיף בלילות הקרים, לכיסוי ראש כשחם, למגבת כשמתקלחים, אפשר להרטיבו ולהשתמש בו כדי לצנן את הגוף ועוד.

9. בשל ריבוי החוויות, לעתים מצלמה אינה מספיקה, ולכן כדאי גם להסתובב עם פנקס קטן ועיפרון כדי לתעד חוויות ומחשבות מהספארי.

10. תעשו לעצמכם טובה בלילות. תכבו את המנוע, תשתתקו ופשוט תסתכלו על הכוכבים. השמיים הנקיים ונטולי זיהום האוויר יציגו עבורכם את מפת הכוכבים הבהירה ביותר שתיתקלו בה.

2024-10-28T11:16:45+00:00