yes

טנג’ונג פוטינג

טנג’ונג פוטינג והאי בורנאו

האי בורנאו, המכונה באינדונזיה קאלימאנטאן, הוא האי השלישי בגודלו בעולם, גדול יותר אפילו מטקסס. 73% מהאי משתייך לאינדונזיה, והוא משופע בבעלי חיים ובצמחיה נדירים. באזור זה מצויה גם שמורת טנג’ונג פוטינג, פנינת טבע נדירה שמחכה למטיילים בעלי הרוח ההרפתקנית לחזות בג’ונגל פראי ובנופים שלצערנו נעלמים מן העולם בקצב מדאיג.

האי בורנאו

עולם החיי בטנג’ונג פוטינג

בטנג’ונג פוטינג ישנם שמונה סוגי קופים, שניים מעוררים עניין מיוחד – הראשון הוא קוף החוטם, שחי רק בבורנאו, הוא בעל מראה ייחודי וזכה לשמו בשל אפו הבולט. הסוג השני הוא האורנג-אוטן, שפירוש שמו בלשונם של אנשי בורנאו הוא איש היער. טנג’ונג פוטינג הוא המקום היחיד ככל הנראה שבו ניתן לפגוש אורנג אוטן בסביבתו הטבעית.

נוהגים לומר למבקרים בשמורה שיקפידו שלא להסתכל רק על העצים בנסותם לתור אחר קופי האורנג אוטן המשתעשעים להם בעוברם מעץ לעץ, משום שעל הקרקע עשויים לזחול להם קרוקודילים. ואכן, זוחלי הענק מצויים אף הם בשמורה, כמובן שעם מדריך מיומן אין חשש מהיתקלות שכזו.
 

תרבותו אינדונזיה – קרא עוד:

 

חובבי הציפורים הטרופיות יקבלו אף הם את ליטרת ההנאה שלהם בשמורה, משום שיוכלו לפגוש ב-220 זני ציפורים, בהן ייחודיות לאזור.

את קופי האורנג אוטן ניתן לפגוש גם במחנה ליקי, מחנה שהוקם ב-1971 על ידי החוקרת בירוט גלדיקאס ההולנדית, תלמידתו של ד”ר לואיס ליקי הנודע שהמחנה קרוי על שמו. מטרת המחנה היתה להציל את אוכלוסיית האורנג אוטן מכלייה, בעיקר מידי מקומיים. המסחר הלא חוקי בקופי האורנג אוטן כולל את הריגת האמהות ומכירת גורי האורנג אוטן כחיות מחמד. סכנה אחרת שנתקלים בה הקופים היא הפגיעה בבית הגידול בשל תעשיית שמן הדקלים שמפחיתה מכמות העצים בג’ונגל הטרופי.

המחנה השיג את ייעודו וכיום נמצאים בשמורה על פי ההערכה כ-6,000 פריטים, לאחר שהמין היה בסכנת הכחדה מיידית. המרכז משמש כיום למחקר, והמבקרים יכולים להשתתף בחוויית ההאכלה של הקופים.

טנג’ונג פוטינג – חוויה שעוד לא הכרתם!

אמצעי התחבורה הפופולארי לתנועה בתוך השמורה הן הסירות המסורתיות המכונות קלוטוקס, המשמשות כמלונות צפים, פתרון הלינה האולטימטיבי ליד הנהר. בסירות אלה ניתן לטייל כמובן בתוך השמורה ולהגיע לפינות ההאכלה של הקופים, ישנן שלוש בסך הכל בפארק, וכשמגיעה שעת ההאכלה, קוראים אנשי הצוות לקופים המופיעים מכל עבר והתיירים יכולים לנסות ולהאכיל.

אחת מהחוויות הקסומות הנוגעות לביקור בשמורת טנג’ונג פוטינג היא השקיעה היפהפיה והלילה שבה בעקבותיה.

המארחים בסירות הקלוטוקס עורכים על גבי הסיפון העליון ארוחת ערב לאור נרות. החושך בג’ונגל הוא חושך של ממש, ולאחריו הם פורשים רשת כדי להגן מהיתושים המקומיים. בלילה כבר לא כל כך חם כמו ביום. וכעת ניתן להאזין בקשב רב לקולות העולים מהג’ונגל.

כדאי לקחת בחשבון כמה דברים לפני שנוסעים לטנג’ונג פוטינג. ראשית, חייבים לבחור במדריך מיומן שמכיר את השמורה היטב. בכל זאת מדובר כאן בביקור באזור טרופי, עם חיות אקזוטיות, אקלים מיוחד וכדומה. דבר שני, כדאי להגיע מצוידים ולא להסתמך על החנויות באזור. תכשירים נגד יתושים, קרם שיזוף, מצלמה איכותית, משקפת וכמובן תרופות חיוניות. אין כמובן קליטה סלולרית או אינטרנט. ההגעה לאי נעשית בטיסה מבאלי, או מבירת אינדונזיה, ג’קרטה. מומלץ מאוד להזמין את הטיול מראש, דרך חברה שמתמחה בכך, משום שהלוגיסטיקה במקומות כאלה אינה פשוטה, וקשה יהיה למצוא פתרון מתאים ברגע האמת. למשל, לא קל למצוא דוברי אנגלית בבורנאו, כך שגם מי שמתכוון להגיע עצמאית, כדאי שיארגן כל מה שניתן מראש.

קטעי ההליכה הרגלית בשמורה אינם קשים. מדובר במרחקים של עד 3 קילומטרים של הליכה נעימה בסך הכל, אם נשים בצד את הלחות הגבוהה והטמפרטורות הטרופיות.

להפלגה בסירות כדאי לארוז רק מה שהכרחי ולא להיסחב עם מזוודות כבדות ומסורבלות. בשורה התחתונה, הביקור בטנג’ונג פוטינג יהיה אחת מהחוויות המסעירות שחוויתם בחייכם. באחריות

2019-02-14T04:15:05+00:00