יש האומרים על המקום כי אם לא הגעתם אליו, לא באמת טיילתם ביוון. מצוקי מטאורה (אמצע השמיים, ביוונית), הם נגזרת של תופעת טבע מהמרשימות בעולם, כשישים סלעי בזלת ענקיים בגובה של מאות מטרים, חרוטיים המתנשאים לגבהים עצומים היוצאים מהאדמה ועל ראש רובם, מצוי מנזר הנראה כאילו תלוי באמצע השמים. מדענים טוענים שמצוקי מטאורה הם נגזרת של בליה של קרום כדור הארץ וסלעי בזלת שפרצו ממנו ועם השנים כתוצאה מחיכוך לוחות כדור הארץ עיצבו את צורתם המיוחדת, הטענה אומרת שהליך זה התרחש לפני כ 60 מיליון שנה, איך אין לכן סימוכין ברורים ויש גם הטוענים שמטאורה (Meteora) נוצרה בשלבים מאוחרים הרבה יותר וכתוצאה מפעילות וולקאנית שונה. בזכות תופעות הטבע המרהיבות והנדירות והתרבות הייחודית של מטאורה, הוא הוכרז בשנת 1988 כאתר מורשת עולמית.
מנזרי מטאורה ממוקמים צפונה מדלפי ומציעים הצצה אל העולם היווני הביזנטי והמודרני של הכנסייה האורתודוקסית. באזור זו הוקמו מנזרים רבים, כגון: מנזר מגאלו (הראשון והגדול ביותר), מנזר ורלאם (השני בגודלו ובעל מוזיאון חשוב), מנזר רוסאנו (נזירות בלבד), אגיוס טריאדס (ובו שני נזירים בלבד) ועוד.
סביב מטאורה משתרעות חורשות של עצי דולב, ברוש, אלון ואורן, ועצי אשור אירופי מעל גבהים של 700 מטר. האזור ידוע בשל שפע העופות הדורסים החיים בצוקים, ובהם הרחם, בז הצוקים, הבז הנודד, האיה, הדיה הנץ, וארבעה מיני עיט. על היונקים במטאורה נמנים, בין היתר, הזאב המצוי והלוטרה המצויה.