yes

אתיופיה מסתורי ארון הברית וחגיגות המסקל

אתיופיה מסתורי ארון הברית וחגיגות המסקל

אתיופיה היא בין המדינות המרתקות והבלתי ידועות לתייר הישראלי באפריקה כולה. הטיול בה יהמם אתכם בעושר התרבותי המצוי בציוויליזציה הנוצרית הקדומה ביותר שנוצרה באפריקה ובקשר העבות שלה למסורת היהודית.

ההרשמה הסתיימה

כל הקבוצות מלאות! מלאו את הטופס, ונתקשר אליכם מיד עם קביעת תאריכי יציאה חדשים

קוד הטיול: TGET 0920

אורך הטיול: 11 ימים

מדינות: אתיופיה

אזורים: צפון המדינה

סגנון: הכל כלול

  • מסע דרך צפונה של אתיופיה משולב בנופים העזים ביותר שיש לאפריקה להציע
  • שלושה ימים כדי לחקור את אזור הכנסיות המיניטוריות החצובות בסלע במזרח הרי טיגריי, הסוד השמור ביותר במדינה
  • ביקור יסודי בלליבלה- "ירושלים החדשה" אחד מפלאי אפריקה. נבלה שם 3 ימים.
  • יום שלם על אגם טאנה היפה והמפחיד ובמקורות "הנילוס הכחול".
  • בטיול משובצים גם תהלוכות, ריקודים וטקסים במסגרת חג המסקל- החג החשוב לאתיופים.

נהוג לחלק את הטיול באתיופיה ל-2 מסלולים עיקריים: המסלול הצפוני הכולל את אזורי רמות ההר הגבוה, שנקרא גם המסלול ההיסטורי, והמסלול הדרומי שיעדו הוא בעיקר שבטי הדרום. הצפון הוא המקום שבו התפתחו הנצרות והיהדות, אך גם אזור עם טבע יפה, שבטים, חיות, ומזג אוויר נוח.

'ארצה של מלכת שבא', 'ערש האנושות' ומקום 'מוצאו של הנילוס הכחול' הם רק שלושה מתאריה של אתיופיה, הממוקמת בקרן אפריקה. זאת ארץ עשירה ומגוונת ביותר, שמפתיעה את המבקרים בה בהיבטים רבים.
אתיופיה היא ארץ של ניגודים קיצוניים: נופים טרופיים לחים בצד מדבריות שחונים; הרים נישאים בצד שקעים עמוקים; יערות גשם בצד סוואנות יבשות-למחצה; עמקים פוריים בצד רמות עקרות. לאורך הארץ עובר השבר הסורי אפריקאי ולאורכו נפרשת שורה של אגמים בשלל צבעים. כאן נמצאות כמה משמורות הטבע החשובות באתיופיה, עשירות ופורות. שורשי המסורת האתיופית באגדות הקושרות את הארץ סיפורם של שלמה המלך ומלכת שבא, העברתו של ארון הברית מירושלים לאתיופיה וכן המרחב הגיאוגרפי הייחודי של רמות חבש, הפכו את אתיופיה לתעלומה המרתקת חוקרים ומטיילים מזה שנים רבות.
המסורת האתיופית שזורה גם בקשר אמיץ עם הנצרות. צפון אתיופיה משובצת בכנסיות המציגות לראווה את מורשתה הנוצרית של הארץ. זוהי הציוויליזציה הנוצרית החשובה ביותר שנוצרה באפריקה. דרום אתיופיה, להבדיל, ממשיכה לשמור על אופיה הפראי. כאן חיים ערב רב של שבטים ססגוניים הדוברים בליל שפות נילו-סהריות, כושיתיות ואומותיות – האחרונות מדוברות סביב נהר האומו. לכל קבוצה מורשת משלה ודרך משלה לקשט את גופה. מסע לאתיופיה הוא מסע אל קו השבר וקו התפר, המפריד ומגשר, בין העולם התרבותי השמי לאפריקה השחורה.
רקע היסטורי
הממלכה האתיופית הראשונה הייתה ממלכת אקסום שנודעה כאחת הממלכות חשובות והגדולות בעולם העתיק. האתיופים הקימו ערים גדולות, מקדשים, אובליסקים ענקיים, ארמונות, קיימו סחר מקיף עם ארצות הים התיכון, ואף התערבו בסכסוכים אזורים. עדויות על קיום הממלכה מופיעים כבר במאה ה-1 לפני הספירה. זו היתה ממלכה עתיקה מאד שהישגיה החומריים מרשימים ביותר.
במאה ה-4 לספירה הפכו האתיופים בהנהגת המלך אזנה לנוצרים והיו למעשה אחת האומות הראשונות בעולם שקיבלו את הנצרות. הממלכה המשיכה לפרוח ואף הגיעה לשיאים חדשים. קרנה של ממלכת אקסום החלה לשקוע במאה ה-7 לספירה עם כיבושי האסלאם והיווצרות האימפריה האומאיית.
במאה ה-10 הם ייסדו שושלת חדשה שהגיעה לשיאה במאה ה-12 בהנהגת המלך הגדול ביותר שלהם – לליבלה, דמות מסתורית ששהתה כנראה שנים רבות בירושלים. הוא בנה בירה חדשה – עיר חצובה בסלע בשם לליבלה המזכירה בקצת את פטרה.
אלא שגם שושלת זו באה לקיצה במאה ה-13 ובמקומה עלתה לגדולה השושלת הסולומונית. המרכז בלליבלה ירד מגדולתו ובמקומו עולה חשיבות אזורי רמות ההר הגבוהות מסביב לאגם טאנה. כאן מתחיל "תור הזהב" של אתיופיה. מלכים גדולים כמו עמדה ציון משאירים אחריהם יצירה ספרותית ואמנותית אדירה. הם מאחדים תחת שלטונם את כל הרמה האתיופית, מקדמים את הנצרות ונלחמים ביהודים ובמוסלמים, אין בירה קבועה, אלא חצר מלוכה ניידת.
במאה ה-16 חל מפנה בקורותיה של אתיופיה ולראשונה פולשים אליה שבטים אפריקאים ובראשם האורמו המהווים כיום את הפלח הגדול ביותר של האוכלוסייה. בירה חדשה מוקמת בגונדר.
במאה ה-19 מתחיל תור זהב נוסף של אתיופיה המגיע עד לשנת 1974 עם הדחתו של הקיסר היילה סילאסי. ע"י המורדים. כיום נושאת אתיופיה את פניה אל העתיד שנראה, על פניו, מבטיח.
יום 1: אדיס אבבה- אקסום

נחיתה מוקדם בבוקר באדיס אבבה (טיסת לילה), טיסת המשך לאקסום, בירתה העתיקה של אתיופיה. העברה למלון, ארוחת בוקר ומנוחה של שלוש שעות. אחר צהריים נצא לטיול באקסום וסביבתה. נבקר בשדה האובליסקים, שם יש את האובליסקים העתיקים בעולם, בחדרים מסתוריים מתחת לאדמה, בכנסייה בה נמצא ארון הברית, ובמקדשים יהודים עתיקים בהרים שבסביבה. אקסום הייתה אימפריה אדירה לפני יותר מ2100 שנה, ולפי אמונת האתיופים כבר בזמנם של שלמה המלך ומלכת שבא. ארוחה במסעדה מסורתית בעיר. לינה באקסום

יום 2: אקסום- מקלה

נקום עם שחר להשתתפות בטקסים של הוצאת ארון הברית מהכנסייה והערצתו. נשתתף בתהלוכה חגיגית ובה שירה ואווירת בית מקדש של פעם, המארח שלנו הוא כומר נוצרי. (ההשתתפות תלויה בתאריך הביקור). לאחר ארוחת בוקר נצא לכיוון הרי תיגראי. נבקר במקדש יהא ובכנסיות החצובות בסלע. נגיע לעת ערב לעיר מקלה, שם נישן. לינה במקלה

יום 3: מקלה- לליבלה

נצא מאקסום לכיוון ללילבה בדרכי הרים מחוץ למסלול התיירות הרגיל! נבקר במנזר ימרהנה כריסטוס. נדבר על מסורת הנזירות המיסטית בה תרגולות של מדיטציה ונשימה המזכירות את הסופים וההינדוהיזם. המנזר נמצא במערה ענקית בסלע ונחשב ליפה מסוגו ומקדים את בנייתה של לליבלה. אחר הצהריים נגיע לפטרה של אתיופיה, העיר החצובה בסלע, שהיא אולי האתר המרתק ביותר באתיופיה. נשמע את סיפורו המדהים של המלך לליבלה שרצה לבנות ייצוג של ירושלים השמימית על פני האדמה. לעת ערב נלך לבית קפה מסורתי בו נשתתף בערב מוזיקה ומחול מסורתי. לינה בלליבלה..

יום 4: לליבלה

נבקר את הכנסיות המדהימות החצובות בסלע. נעבור במעברי סתרים, נלמד על הקוסמולוגיה והסימבוליקה של המבנים. להיות בלליבלה זה כמו לחזור לתקופת התנ"ך. המקומות חיים ומלאים בנזירים ונזירות לבושי לבן. נבקר בכנסיית גיאורגיוס הקדוש שנחשבת לאחד המבנים המופלאים בעולם, וכן באזור ארמון המלך, קובץ הכנסיות הצפוני והדרומי. לעת ערב נשתתף בערב נוסף של מוזיקה וריקודים. לינה בלליבלה

יום 5: לליבלה- אגם טאנה- בהיר דאר

ניפרד מלליבלה, בירת אתיופיה במאות 11-13 וניסע בעקבות ההיסטוריה אל אגם טאנה ואזור אמהרה, שם הגיעה הלאומיות והנצרות האתיופית לתור הזהב שלה בימי השושלת הסולומונית, החל מהמאה ה13. בדרך נבקר קהילה רוחנית ברוח גנדי בשם "אווראמבה", המציעה פתרון לבעיות היבשת השחורה. ניסע בכביש הסיני היפה דרך דברה תבור עד לאגם טאנה ונבקר אחד מאיי האגם בו יש אבנים שהובאו מירושלים ואף חנוכייה עתיקה. לעת ערב נגיע לעיר בהיר דאר ונצא לערב בבית קפה מסורתי, חשיפה למסורת ריקודים ומוזיקה נוספת. לינה בבהיר דאר.

יום 6: מפלי הנילוס

עם בוקר נצא לאחד מאתרי הטבע היפים באפריקה – מפלי הנילוס הכחול. נצא למסלול רגלי קצר מסביב למפלים המרשימים ונהנה גם מהנסיעה אליהם. נחזור לקראת צהריים לבהיר דאר ולאחר הפסקה קצרה נצא בסירה לביקור במספר איים באגם. במקומות אלו הקימו המלכים האתיופים כנסיות ומנזרים מפוארים בהם נשמרו ציורים ואוצרות אמנות שאין כמותם בשום מקום אחר באתיופיה. נלמד עוד פרק בהיסטוריה האתיופית, בנצרות המיוחדת שהתפתחה בה, ובקשר שלה לירושלים. לינה בבהיר דאר.

יום 7: גונדר

נצא עם בוקר לכיוון גונדר שהופכת להיות בירת אתיופיה במאה ה-17. גונדר נמצאת בלב האזור שאוכלס על ידי היהודים – הרי סימיאן. עם הגיענו לאזור ההרים נעלה על הג'יפים ונצא לכיוון אמבובר – הכפר היהודי הגדול באזור שבהר שלידו חגגו את חגיגות הסינד. נשמע פרק על יהדות אתיופיה. אחר צהריים נגיע לגונדר ונבקר במתחם הארמונות היפה, בבריכת הטבילה של פסילידס ובכנסייה השונה עם ציורי הקיר המעניינים של דברה ברהנה, ארוחת ערב במסעדה מסורתית עם ריקודים. לינה בגונדר.

יום 8: אדיס אבבה

נטוס עם בוקר לבירת אתיופיה, נבקר בבירה הגבוהה באפריקה, קתדראלת השילוש – שם קבור היילה סלסי, המוזיאון הלאומי, הר אנתונתו המתנשא מעל העיר לגובה 3000 מטר ובו כנסיות וארמונות, השווקים, בערב נצא למסעדה מיוחדת. יום זה מתאים גם לקניות ומנוחה. לינה באדיס אבבה

יום 9: אדיס אבבה-אגם לוגאנו

נצא דרך אזורי ההרים לכיוון אגמי השבר הסורי אפריקאי נבקר בדבר זית, אגם בתוך לוע הר געש כבוי ולאחר מכן נמשיך אגם זיאווי, על אי באגם זה הוחבא ארון הברית במשך 70 שנה. נפליג אל האי ונבקר בדרך באזורי ההיפופוטמים והתנינים. במידה והזמן יאפשר זו נבקר גם באתרים אחרים באזור. נגיע בשעת אחר צהריים מוקדמת אל אגם לוגאנו, גן עדן עלי אדמות. זהו האגם היחיד באתיופיה שבו אפשר לשחות בלי סכנת בילהרציה. נהנה מחיי הבר באגם – ציפורים וגם מהחיים. מנוחה לחופי האגם. במידה והזמן יאפשר זו ויהיה רצון נוכל לבקר גם בשמורת הטבע הקרובה. לינה באגם לוגאנו

יום 10: הוואסה- אגם לוגאנו

נצא עם בוקר לשוק הדגים בהוואסה, נבקר באגם היפה, בשכונת הרסטה בששמני, מקום שם אנשים מאמינים באלוהותו של היילה סלסי – הקיסר האתיופיה האחרון, נבקר במוזיאון עלי הבננות ובשמורת טבע באזור שם יש קופים וציפורים חזרה לאגם ושמורת הטבע שלידו. לינה באותו מלון לחופי אגם לוגאנו

יום 11: אגם לוגנו – אדיס אאבבה- תל אביב

נבקר באתר של מצבות אבן ועליהם ציורים מסתוריים, באגם הנמצא בתוך לוע הר געש כבוי, נראה כפרים המתקיימים על חקלאות צמח בננה שלא נותן פרי ונקרא false banana, נבקר בעיר בוטגירה ובאתר אביגה שאלה בדרך לאדיס אבבה לארוחת ערב אחרונה לפני הטיסה לארץ. טיסה חזרה רק ב23.00

  • ניהול הטיול בידי הארכיאולוג הישראלי היחיד שחופר שם שעושה דוקטורט על יהדות אתיופיה ודובר אתיופית.
  • נבקר שם בעת פסטיבל חג המסקל הנחגג כבר למעלה מ-1,600 שנים בתהלוכות ססגוניות בליווי אלפי משתתפים, תזמורות כלי נשיפה, לפידים ועוד. החג מנציח את גילוי הצלב של ישו על ידי הקיסרית הלנה, כמו גם את סיום עונת הגשמים ותחילת האביב.
  • ביקור בהרי טיגריי, בה ממעטים לבקר ישראלים ובה ניתן למצוא תרבות עתיקה בת 2,500 שנים.
  • חלק מהלינות יתקיים בלודג'ים כפריים, מה שיאפשר לכם להתרשם מחיי היום יום האתיופים
  • נאכל בבתי משפחות אפריקאיות ונתרשם מהמטבח האתיופי האוטנטי
  • ביקור בקהילה רוחנית בסגנון גנדי שמציעה פתרונות לבעיות של אפריקה
  • שייט בסירות לאי "סיני" בו התושבים שומרים על שפתם השמית
המחיר כולל

  • טיסה סדירה תל אביב אדיס אבבה
  • שתי טיסות פנימיות אדיס אבבה – אקסום, גונדר – אדיס אבבה
  • 10 לילות במלונות רמת תיירות טובה
  • ארוחות בוקר וערב – חצי פנסיון
  • אוטובוס צמוד טויוטה קוסטר המתאים לנסיעת שטח
  • ג'יפים בהרי סימיאן
  • כניסות לכל האתרים שבתוכנית
  • שיט בסירות באגמי טאנה וזיאווי
  • לפחות שלושה מופעים מוזיקאליים בבתי קפה מסורתיים
  • מדריך צמוד מקומי דובר אנגלית ומדריכים מקומיים נוספים באתרים
  • טיפים לנותני שירותים בחו"ל
  • מים מינראליים לכל הטיול
  • טיפול בהוצאת וויזה ותשלום על וויזה לאתיופיה

המחיר איננו כולל

  • ארוחות צהריים (בגלל אופי הטיול העדפנו להשאיר זאת בחוץ, בכל מקרה ארוחות הצהריים יהיו קלות, חלקם ארוזות, והמחיר שלהם מינימאלי)
  • שתייה חריפה ואחרת
  • ביטוח בריאות מקיף ומוטס – חובה דרך תרבותו – 33$ כל הטיול
  • הוצאות אישיות

מומלץ לעיין בתנאים ומידע כללי

מחירים ותאריכי יציאה

 
יציאה חזרה מחיר תוספת ליחיד סטטוס הערות
20.9 30.9 2,980$ 220$ בהרשמה  

*מחיר לאדם בחדר זוגי

תנאי תשלום:

  • דמי קדימה על סך 1000 ₪ לנוסע, עם ההרשמה.
  • עם הבטחת הטיול יגבה התשלום כולו, ללא הודעה מוקדמת.
  • ניתן לשלם ב- 3 תשלומים ללא ריבית
  • התשלום לפי שער המחאות והעברות גבוה.

[locationheader location_txt="עוד כמה מילים על אתיופיה" location_title="אתרים מרכזיים באתיופיה" location_des="נהוג לחלק את הטיול באתיופיה ל-2 מסלולים עיקריים: המסלול הצפוני הכולל את אזורי רמות ההר הגבוה, שנקרא גם המסלול ההיסטורי, והמסלול הדרומי שיעדו הוא בעיקר שבטי הדרום. הצפון הוא המקום שבו התפתחו הנצרות והיהדות, אך גם אזור עם טבע יפה, שבטים, חיות, ומזג אוויר נוח. המסלול הקלאסי הצפוני כולל את אקסום – הבירה העתיקה, לליבלה – בירת ימי הביניים, גונדר – הבירה מהמאה ה17. אגם טאנה וסביבותיו – כולל מפלי הנילוס הכחול, אזור הרי סימיאן – בו התגוררו היהודים, וכמובן גם את אדיס אבבה וסביבתה. לפניכם כמה אתרים במסלול הצפוני – ההיסטורי" location_class="" ][/locationheader]

[locationgrid number_posts="6" cat_slug="ethiopia" class="" id=""][/locationgrid]

2019-02-14T04:17:04+00:00