yes

טיול מאורגן לאינדונזיה האקזוטית – המקום בו נפגשים בני אדם ואלים

טיול לאינדונזיה – אינדונזיה האקזוטית 

קוד הטיול: TGIN
משך הטיול : 19 ימים
תאריך יציאה: בהכנה
מדינות: אינדונזיה, סינגפור
מסלול: סינגפור, ג’אווה, סולאווסי, קומודו, באלי
סגנון: טיול מתגלגל

על הטיול:

יומיים טיול בסינגפור

העיר גו’גג’קרטה – מקדשי פרמבנן, מקדש בורובודור, מופע באלט ראמיאנה

מופע טראנס

סוראביה – הר הגעש ברומו

סולאווסי – סיורים, ביקורים ומופעים אצל בני שבט הטוראג’ה

השתתפות בטקסי לוויה/חתונה (אם יתרחשו)

באלי – סיורים במקדשים, טראסות אורז, מופעים: ברונג, קצ’אק

אובוד – גלריות

מופעי רחוב וחגיגות מקדש (אם יתרחשו)

טיול לאינדונזיה הוא מסע בזמן לאחד האזורים האקזוטיים האמיתיים האחרונים בעולם, טיול מאורגן לאינדונזיה בפרט. הארכיפלג האינדונזי מונה כ- 13000 איים הנמתחים משני צידי קו המשווה לאורך 5000 קילומטר והוא נחשב לגדול בעולם! אינדונזיה היא גן עדן אמיתי למטייל בה. היא נהנית מפניני טבע יחודיים ובהם הרי געש פעילים, לטאות ענק, קופי אורנג אוטאנג, יערות עד משופעים בבעלי חיים וחופי ים בתוליים עשירים באלמוגים ויצורים ימיים. מעבר לכל אלה בולטת השונות התרבותית של המדינה המעסיקה אנתרופולוגים זה מאה שנים בנסיון לפצח את סודה.
הסיסמה של אינדונזיה, “האחדות שבשונות” אכן מבטאת את העובדה שהאינדונזים דוברים למעלה מ- 300 שפות ודיאלקטים והם משתייכים לדתות שונות ובהן מוסלמים, נוצרים פרוטסטנטים, בודהיסטים, הינדואיסטים וגם אנימיסטים – שבטים וקבוצות המאמינים ברוחות ושדים, גלגולי נשמות ומקיימים עדיין “פולחן אבות”.
במסגרת טיולנו באינדונזיה וסינגפור, נבקר ב-4 איים שיpאשרו לנו הצצה לפלאי הטבע והשונות התרבותית של אינדונזיה. האי ג’אווה הוא החשוב והמאוכלס באיי אינדונזיה ועליו מתגוררת בצפיפות רבה כמחצית מאוכלוסית המדינה. זהו הלב הכלכלי והתרבותי של אינדונזיה המשופע באתרים היסטוריים ודתיים חשובים ובו התפתחה התרבות והאמנות האינדונזית בתחומי הבלט, תיאטרון הצלליות, המוסיקה, עבודות הבאטיק ועוד.
באי סולאווסי נתמקד בבני שבט הטורג’ה שחיו בבידוד מהעולם עד לפני כחמישים שנה ומקיימים טקסים מיוחדים הקשורים לפולחן אבות וגלגולי נשמות ומציבים צלמים (בובות) בגודל אדם בחזית מערות הקברים. טקס לוויה אצל בני הטוראג’ה נמשך כשבוע! והשתתפות בו מהווה חוויה יחודית.
נטוס לקומודו השייך לקבוצת איי פלורס שם נצפה מקרוב בלטאות קומודו הענקיות החיות רק כאן ואורכן מגיע ל-5 מטר! זהו השריד האחרון לדינוזאורים שנכחדו לפני מאות מליוני שנים..
ולבסוף, ננחת בבאלי “גן העדן האחרון” או “מתנת האלים” – אי הינדואיסטי קטן ופורה המשלב טקסים ופולחנים לרוחות ואלים המתבטאים בחגיגות רחוב עליזות וציוריות המלוות במוסיקה, ריקודים והבאת מנחות.
באי פזורים כ- 25000 מקדשים המהווים מוקד עליה לרגל במשך כל חודשי השנה וגם אנו נסייר בחשובים שבהם ונלמד על האיזון העדין בו חיים תושבי באלי החייבים להתנהל כל הזמן בין ה”רוחות הטובות” וה”רוחות הרעות”. במהלך סיורנו באי נחזה גם במספר מופעים ונטייל בטראסות האורז המרשימות שגם בהן מפורסם האי.

בדרכנו לאינדונזיה במהלך הטיול, נעצור ליומיים בסינגפור לצורך סידורי הויזה. ננצל זמן זה לסיורים באתריה החשובים של עיר- מדינה זאת ונבקר בגן הציפורים, גן הסחלבים, הרובע ההודי, הרובע הסיני, וכמובן מרכזי הקניות ההומים.

יום 1-2 │טיסה תל אביב – סינגפור
נטוס דרך יעד ביניים באירופה לסינגפור (Singapore) אליה נגיע למחרת בבוקר. 

יום 2-3 │סינגפור
נקדיש את היומיים הקרובים לטיולים וסיורים בעיר- המדינה סינגפור. זוהי רפובליקה ששטחה 700 קמ”ר בלבד ואוכלוסיתה מונה כ- 5.5 מיליון איש (רמת צפיפות שלישית בעולם!) בראשה עומד נשיא בעל סמכויות נרחבות. סינגפור משלבת תרבות ואורח חיים מודרני עם מסורות אסיתיות עתיקות, נמל מהגדולים והחשובים בעולם ואתרי טיול וביקור מענינים. במהלך סיורנו בעיר נלמד להכיר את הרובעים השונים ובהם ההודי, הסיני והקולוניאלי המאופיין בארכיטקטורה אנגלית, נסייר בגן הבוטני הכולל את גן הסחלבים המפורסם, נראה את פארק הצפרים ג’ורונג, נתצפת על העיר ממרומי הר פייבר ונלך כמובן ברחוב אורצ’ארד – הלב המסחרי ומרכז הקניות של העיר. בערבים נצא לאזור חיי הלילה של העיר במזחים המשופצים השוקק חיים, מסעדות ובארים. לינה בסינגפור.

יום 4 │סינגפור – דנפסר – ג’וגג’קרטה – מופע בלט ראמיינה
ניסע לשדה התעופה של סינגפור ונטוס לדנפסר (Denpasar) בירת באלי. נעבור את ביקורת הגבולות ונמשיך בטיסת פנים לעיר ג’וגג’קרטה (Yogyakarta) שבאי ג’אווה. ניסע למלוננו למנוחה ולאחר מכן נצא לחזות במופע בלט המתאר את סיפור הראמיינה. ארוחת ערב ולינה בג’וגג’קרטה.

יום 5 │ג’וגג’קרטה – מקדש בורובודור- מופע טראנס
האי ג’אווה (Java) ששטחו 132 אלף קמ”ר (חמישי בשטחו באינדונזיה, כשטחה של אנגליה) הוא המאוכלס ביותר בעולם עם 140 מיליון תושבים. האי יושב בהינדים ובודהיסטים כבר במאה ה-4 אך במאה ה-16 הפך למוסלמי. ג’אווה הידוע בהרי הגעש הפעילים שלו הוא אי פורה המעובד באינטנסיביות וידוע בגידולי האורז והתה שלו.
העיר ג’גג’קרטה השוכנת במרכז ג’אווה נחשבת לבירה התרבותית של אינדונזיה בעבר ובהווה. היא נחשבת למרכז חינוכי לימודי לאמנויות כגון באלט, דרמה, תיאטרון בובות, מוסיקה, פיסול, באטיק ועוד.
הבוקר ניסע לסיור מקיף במקדש בורובודור (Borobudur) , מקדש הינדי יחודי בגודלו ויופיו שנבנה במאה ה-9, ננטש וכוסה ביער עבות והתגלה מחדש בשנת 1814 ע”י תומס ראפלס, מושל ג’אווה מטעם אנגליה באותה תקופה.
המונומנט שהוא אתר שימור עולמי של אונסק”ו, בנוי משישה משטחים בצורת רבוע ומעליהם 3 משטחים עגולים. הכיפה המרכזית שוכנת במרכז המשטח העליון ומוקפת ב- 72 פסלי בודהא המונחים בתוך סטופות מחוררות. המקדש מכוסה ב- 2672 תבליטים המתארים סיפורים מיתולוגיים בודהיסטים וכן 504 פסלי בודהא בגדלים שונים. אורך צלעו של המקדש 123 מטר וגובהו 35 מטר. בגלל גודלו וצורתו המיוחדת ניתן להתרשם ולהעריך את מלוא צורתו ויופיו רק מהאויר….
בחלקו השני של היום ניסע לכפר Candi Rejo לצפיה ב-Jatilan, מופע טראנס יחודי במהלכו המשתתפים ה”רוכבים” על סוסי עץ רוקדים לצלילי מוסיקה ונכנסים בהדרגה למצב “טראנס” בו הם מאבדים חלקית את השליטה העצמית והם נתונים לחלוטין לשליטתו והוראותיו של מנהיג רוחני שבכוחו גם להוציא אותם ממצב הטראנס. בתום המופע ניסע בחזרה לג’וגג’קרטה ונבקר בבית מלאכה ליצור כלי כסף (מותנה בלוח הזמנים). ארוחת ערב ולינה בג’וגג’קרטה.

יום 6 │ג’וגג’קרטה – מקדשי פראמבנן – ארמון הסולטן
נחל את היום בנסיעה קצרה לביקור בקומפלקס המקדשים ההינדים פראמבנן (Prambanan). מתחם מקדשים זה, שהוכרז אתר שימור עולמי של אונסק”ו נבנה ברובו במאה ה-9 לספירה והוא הגדול ביותר באינדונזיה ומן הגדולים באסיה. סדרת המקדשים המרשימה מוקדשת לטרי מורטי ((Trimurti צורת ההתבטאות המשולשת של האל כיוצר, משמר והורס….נסייר במתחם ונראה את תבליטי האבן המרשימים המכסים את קירות המבנים ומתארים בפרוטרוט סצנות מיתולוגיות בעיקר מסיפורי שני האפוסים ההינדים הגדולים הראמינה והמהאבארטה. בתום סיורנו נשוב לג’וגג’קרטה וניסע על כרכרות לביקור במתחם ארמון הסולטן המפואר ו- Tamansari, קומפלקס הגנים המפואר שמסביבו, שוק הצפרים הססגוני ובמרכזי האומנות ועבודות היד המסורתיות ככל שיתיר הזמן: בית מלאכה לבאטיק, בובות המשמשות לתיאטרון הצלליות המסורתי, כלי מוסיקה מסורתיים ועוד. בתום סיורנו בעיר ניסע לשדה התעופה ונטוס לעיר סוראביה ((Surabaya שבמזרח האי יאווה. עם הגיענו ניסע ללינה בברומו.

יום 7 │ ברומו – טיסה לאוג’ונג פאנדנג
הבוקר נשכים קום וניסע רכובים על רכבי שטח לתצפית מרהיבה על זריחת השמש מעל שניים מהרי הגעש הפעילים של אינדונזיה במזרח יאווה, הברומו (Bromo) וסמרו (Semeru). נצפה על שני הרים מעשנים אלה, הראשון בעל כיפה קטומה שגובהו 2329 והשני שגובהו 3676 מטר והוא מתפרץ בפרקי זמן קצובים של 20 דקות. לאחר הזריחה נמשיך ברכבי השטח למרגלות הר הברומו ונעלה בשביל לראש הלוע ממנו נוכל לצפות פנימה אל לב ההר המעשן (המעונינים יוכלו להיעזר בסוסים). בתום סיורנו נשוב למלון בברומו לארוחת בוקר ולאחר מכן נצא לשדה התעופה בסוראביה ממנו נטוס לעיר אוג’ונג פאנדנג (Ujung Pandang) שבדרום האי סולאווסי (Sulawesi ). ארוחת ערב ולינה באוג’ונג פאנדנג.

יום 8 │אוג’ונג פאנדנג – פרה פרה – רנטפאו
ברוכים הבאים לאי סולאווסי (Sulawesi), ששטחו 176 אלף קמ”ר (הרביעי בשטחו בדרום מזרח אסיה) והוא מיושב על ידי מגוון רחב של קבוצות אתניות הנבדלות בשפתן ותרבותן. בנוסף התברך האי באוכלוסית בעלי חיים מגוונת חלקה אנדמית ובחופים ציוריים עשירים בדגים ואלמוגים.
לאחר ארוחת הבוקר נתחיל לנוע צפונה דרך כפרים ציוריים ושדות אורז מעובדים השייכים ברובם לבוגיס ((Bugis שהגיעו לסולאווסי כבר לפני 2500 שנה כנראה מטאיוואן והם מדברים שפה יחודית. נעצור באחד הכפרים ונלמד מקרוב על חיי היום יום שלהם ולעת צהרים נגיע לעיר הנמל פרה פרה (Pare Pare) למנוחה קלה ונמשיך צפונה לעיר רנטפאו (Rantepao ) בירת ממלכת הטוראג’ה (Tana Toraja ). לינה אזור הטוראג’ה.

יום 9 │ממלכת הטוראג’ה
ברוכים הבאים לממלכת הטוראג’ה. הבוקר נתעורר בצפון האי סולרווסי באזור בעמק ירוק ומבודד המוקף בהרים מיוערים. כאן גרים בני הטוראג’ה שחיו עד שנות השבעים בבידוד ולא נחשפו כמעט לתיירות מערבית. הטוראג’ה מונים כ- 600 אלף איש החיים עדיין ע”פ מסורות אנימיסטיות מקומיות עתיקות המכונות “אלוק” למרות שרובם המירו את דתם לנצרות בעקבות פעילות נמרצת של מיסיונרים הולנדים שפעלו במקום בתחילת המאה ה-20 .
הטוראג’ה ידועים בארכיטקטורה המיוחדת של בתיהם הנראים כ”סירות” ענקיות הנשענות על כלונסאות ובטקסי הלוויה והקבורה הנמשכים מספר ימים ומלווים בטקסים מורכבים.
לאחר ארוחת הבוקר נבקר בבית טוראג’ה טיפוסי Tongkonan ונשמע מבני המשפחה על חיי היום יום שלהם. נמשיך לכפר למו (Lemo) בו נראה קברים חצובים ב”מרפסות” על צוקי ההר שבחזיתם מוצבות צלמיות (טאו טאו- Tau Tau) בגודל קומת אדם המייצגות את הנפטרים הטמונים בגומחה. ככל הנראה מייצגת כל מרפסת משפחה שלמה ששרידיה טמונים בתוך הצוק. נמשיך לאתר קבורה נוסף בסואיה (Suaya) בחלק הדרום מזרחי של ארץ הטוראג’ה המוקף בברכות מים וטראסות אורז ציוריות בו קבורה המשפחה המלכותית משושלת Sangalla. משפחת המלוכה לא הרשתה לאף משפחה אחרת להקבר בקרבת מקום ולכן הצוק הענק של סואיה מכיל מספר קברים מועט. ואולם הכמות הגדולה של הצלמיות מעידה על עושרה של המשפחה. נעלה במדרגות החצובות בסלע ונערוך תצפית יפה על טראסות האורז המפוזרות מסביב. נמשיך לראות את “עצי הקבר”- עצים בני מאה שנה ויותר שבתוך גזעיהם נחצבו קברים לתינוקות שמתו בטרם צמחו להם שיניים. בני הטוראג’ה מאמינים שרוחו של התינוק המת תגדל ותפרח יחד עם העץ עד שתגיע לשמים שם תשיג את חיי האלמוות….. נסייר גם בלונדה (Londa) שם נוכל לראות “קברים תלויים” בתוך ארונות קבורה ה”תלויים” על צוק הסלע בין שמיים וארץ….נסיים את טיולנו בסיור בכפר טוראג’ה מסורתי Kete Kesu שגילו נאמד ב-400 שנה שהוא למעשה “מוזיאון חי” בו נוכל ללמוד מקרוב על תרבותם היחודית של בני הטוראג’ה. בשעות הערב נשוב למלוננו לארוחה ולינה.

יום 10│ ממלכת הטוראג’ה
היום נמשיך להעמיק ולחקור את נחלת ארץ הטוראג’ה. ניסע לאזור Batutumongo אזור הררי המיושב בכפרים חקלאיים ומשובץ בטראסות אורז ציוריות. נסייר ברכה וברגל בין הכפרים והטראסות, נפגוש את בני הטוראג’ה ונלמד על תרבותם החקלאית. נמשיך לכפר Palawa , הנחשב לעתיק ביותר באזור ונראה את חדרי המגורים, המטבח, הקישוטים השונים ומשמעותם. נבקר גם אזור הקבורה ב- Lemo שם נוכל לראות ארונות קבורה פתוחים ובהם שלדי אדם לצד נישות שנחצבו באבן הגיר ומהן מזדקרות עשרות בובות עץ המקנות “חיות” לאבות המתים….
הערה חשובה: טקסי הלוויה ((Rambo Solok מהווים את הארועים המענינים והמרשימים ביותר אצל בני הטוראג’ה. הטקסים נערכים כשנה לאחר המוות, תקופה המאפשרת לבני משפחת הנפטר לבנות “כפר מספידים” המיועד אך ורק לאכלס מאות ולעיתים אלפי אנשים המגיעים מכל קצבי המדינה ואף מחוצה לה….האורחים מביאים איתם מתנות ובעיקר חיות (באפלו וחזירים) המיועדות לשחיטה ומשמשות להאכיל את הקהל הרב במשך ימי הלוויה. גם אנו כאורחים לא נבוא בידיים ריקות…..
הערה חשובה: בימי שהותנו בחבל ארץ הטוראג’ה תכנית הטיול תהיה גמישה. אם יתרחש טקס לוויה (או כל טקס מעניין אחר), נשנה את לוח הזמנים והביקורים כך שנוכל להשתתף בארוע מרתק זה. ארוחת ערב ולינה במלון.

יום 11 │ טנה טוראג’ה- אוג’ונג פאנדאנג- טיסה לבאלי
לאחר ארוחת הבוקר נתחיל בנסיעה דרומה לעיר אוג’ונג פאנדאנג שבדרום האי סילאווסי. בדרכנו נעצור למנוחה והתרעננות בעיירה פרה פרה ובשעות אחר הצהרים נגיע לשדה התעופה של אוג’ונג פאנדאנג ממנו נטוס לדנפסר ((Denpasar, בירת האי באלי. לאחר התארגנות קצרה ניסע למלוננו הממוקם בעיירת החוף נוסה דואה ((Nusa Dua המוקמת בדרום האי. ארוחת ערב במסעדה מקומית.

יום 12 │ באלי
ברוכים הבאים ל”גן העדן האחרון”……נאכל ארוחת בוקר ונצא ליום טיול בבאלי (Bali) “אי האלים” הצופן הרבה חוויות והפתעות.
הערה חשובה: בבאלי מתרחשים טקסים וארועים במשך כל השנה, חלקם כפסטיבלי רחוב החוגגים ימי הולדת למקדשים (Odalan ) וחלקם ארועים ממלכתיים לאומיים. בשל כך התכנית בבאלי תהיה גמישה כך שיתאפשר לקבוצה להשתתף בארועים אם יתרחשו. יחד עם זאת נשתדל להשלים את התכנית.
האי ששטחו 5600 קמ”ר מאוכלס ב-4 מיליון תושבים, 85% הינדים והשאר מוסלמים, נוצרים ובודהיסטים. תושביה ההינדים של באלי הגיעו לאי במאה ה-16 לאחר שהאיסלם השתלט על ג’אווה ואילץ את תושבי האי המקוריים להגר. ואולם, תושביה ההינדים של באלי הושפעו רבות מהאוכלוסיה המקומית שחייתה על האי במשך 2000 שנה ע”פ מסורות אנימיסטיות הקשורות לרוחות, שדים ופולחן אבות. כתוצאה מכך, מתקיימים בבאלי הקרוי גם “אי אלף המקדשים” טקסים ופולחנים המשלבים אמונות ומסורות עתיקות עם טקסים הינדים, דבר המוסיף יופי וצבע לאי שהתברך גם בחופים נפלאים, הרי געש וטראסות אורז ציוריות המניבות יבול גבוה במיוחד. בטיולנו נשתדל לטעום מכל האטרקציות אותן מציע האי.
ניסע לכפר באטובולאן (Batubulan) ונצפה במופע ריקוד הבארונג (Barong) המתאר את המאבק הבלתי נגמר בין הרוחות הטובות המיוצגות ע”י הבארונג (אריה מיתולוגי) לבין הרוחות הרעות המיוצגות ע”י מלכת המכשפות רנגדה ((Rangda . נמשיך למקדש המעיין המקודש Tampaksiring הממוקם בעמק בין שני הרים ובו מעיינות מקודשים ע”י ההינדים המגיעים למקדש כדי לטהר את הגוף והנשמה….המים היוצאים ממזרקות הברכה שבמקדש הם בעלי יכולת ריפוי ממחלות והשפעה על איזון בריא של הגוף. נעקוב אחר המאמינים המגיעים לרחוץ ולהתפלל במקדש ונמשיך לכפר פנלוקן (Penelokan) הממוקם בגובה 1500 מטר מעל פני הים וממנו תצפית מרהיבה על הר הגעש החצי פעיל באטור (Batur Mt.) וימת באטור הכחולה הנמצאת בתוך הלוע שלו. נאכל במקום ארוחת צהרים במסעדה מקומית ובשעות אחר הצהרים נשוב למלוננו. בערב נוכל לצאת להסתובב בעיירה נוסה דואה.

יום 13 │דנפסר – טיסה ללבואן באג’ו – סיור בשמורת דרקוני קומודו
יום מיוחד לפנינו. נשכים קום וניסע לשדה התעופה בדנפסר ממנו נטוס לעיר לבואן באג’ו (Labuan Bajo) שבקבוצת איי פלורס (Flores). עם הגיענו, ניסע למזח ונשוט בסירה לאי רינקה (Rinca Island ) שהוא חלק משמורת לטאות קומודו. כאן נצטרף למדריך מקומי שיוליך אותנו לנקודות צפיה בלטאות מרשימות אלה שאורכן מגיע ל-4 מטר! והן הגדולות ביותר החיות בימינו. דרקון קומודו שמשקלו מגיע ל-180 ק”ג הוא טורף על האוכל חזירי בר, צבאים, כבשים ובמיקרים מסוימים גם תאו. הוא מזהה את טרפו בעזרת חוש הריח המפותח הנמצא בלשונו וכן בעזרת חוש ראיה היעיל רק ביום! הוא רץ במהירות של 20 קמ”ש אך בדרך כלל אורב לטרפו. לאחר הציד יש ביכולתו לאכול בשר במשקל 80% ממשקל גופו! לטאת קומודו היוותה השראה לסרט “קינג קונג” שהופק לראשונה בשנת 1933 .
לאחר שנראה את הדרקונים מקרוב ונקבל הסברים על האקולוגיה וההתנהגות שלהם, נאכל ארוחת צהרים (ארוזה) ונגיע לחוף בידאדרי ((Bidadari Beach הציורי בו נהנה משחיה מהנה עם אפשרות לשנורקל. בשעות אחר הצהרים נשוב למלוננו בלבואן באג’ו.

יום 14│לבואן באג’ו – מערת קרמין – טיסה לבאלי – סיורים
הבוקר נבקר במערת קרמין (Batu Cermin). זוהי מערת גיר מרשימה שבה קרני השמש חודרות דרך פתח ויוצרות משחקי אור וצל מרהיבים הנוצרים על המשטח היחודי דמוי המראה של המערה המחזיר את האור לכוונים שונים. לכן נקראת המערה ” סלע המראה”. הקרניים חודרות למערה בזוית המתאימה רק בין השעות 9-10 בבוקר….. המערה עצמה ממוקמת באזור טבע יפהפה ומיוער הצופה על האיים בסביבה ועשיר בבעלי חיים ובהם קופים ארוכי זנב וחזירי בר. בתוך המערה ניתן לראות מושבות גדולות של עטלפים ועם קצת מזל גם עכבישים מוזרים…. בתום סיורנו במערה ניסע לשדה התעופה ונטוס לבאלי. לאחר ההגעה נצא עם האוטובוס שימתין לנו למקדש המפורסם בסאקי (Besakih ).
המקדש הממוקם במזרח האי על מורדות הר הגעש אגונג ((Agung Mt., הוא הגדול, החשוב והמקודש ביותר לתושבי באלי ההינדים. המקדש מורכב מ-23 מבנים נפרדים הבנויים על 6 מפלסים ויסודותיו הם בני 2000 שנה. התפרצות הלאבה של הר אגונג ב-1963 החטיאה במטרים ספורים את המקדש, דבר שהתפרש כנס בעיני התושבים המקומיים…..בסאקי הוכרז “אתר מורשת עולמית” של אונסק”ו ומתקיימים בו לא פחות מ-70 פסטיבלים שנתיים!!! במהלכם מגיעים למקום אלפי עולי רגל ומאמינים המביאים מנחות ומתפללים במקום. בתום סיורנו ניסע למסעדה מקומית בה נסעד ארוחת ערב ונמשייך למלוננו בעיירת האמנים אובוד (Ubud).

יום 15 │ ראפטינג – גלריות האמנות באובוד- מופע קאצ’אק
הבוקר נזכה לטעום מהטבע השופע של האי באלי. ניסע לנהר איונג ( (Ayungהארוך בנחלי באלי הזורם לאורך 75 קילומטר מצפון האי לדרומו, ונצא לראפטינג מהנה המתאים לכל גיל. הראפטינג מתבצע בסירות גומי מיוחדות המושטות בידי שייטים מקומיים מקצועיים והוא עובר בנופים ציוריים ופראיים של מים, יערות והרים. בתום הראפטינג המהנה ניסי לאובוד ונערוך ביקור בגלריות האמנים שבמקום. בין השאר נראה סטודיו לציור, בית מלאכה לעבודות כסף, גלריה לחיטוב בעץ ועוד. נשמע מהאמנים על עבודתם והפילוסופיה העומדת מאחורי המילה “אמן” בבאלי. בשעות הערב ניסע לחזות במופע מיוחד – קצ’אק (Kecak) הידוע גם כ”ריקוד הקופים” והוא מבוצע ע”י מקהלה ווקלית של גברים בלבד המלווה רקדניות באלינסיות. בתום המופע נשוב למלוננו באובוד.

יום 16 │ ימת בראטן – מקדש אולונדאנו – השוק בקאנדיקונינג – טראסות האורז בג’טילואי – מקדש באטוקרו – מקדש טאנה לוט
יום מלא פעילות לפנינו. נצא ברכב קטן ועביר לימת בראטן הנמצאת בלועו של הר געש כבוי ובמרכזה מקדש המים היפהפה פורה אולון דאנו (Pura Ulun Danu) שנבנה בשנת 1663 לכבוד האל שיווה והוא משמש לטקסים והבאת מנחות לאלת המים, הנהרות והימות של באלי, דאווי דאנו (Dewi Danu). בגלל חשיבותה של הימה לפוריות האזור, המקום נקרא גם “הימה של ההר הקדוש”. בתום בקורנו ניסע לסיור בשוק המקומי בעיירה קאנדיקונינג ונוכל להתרשם (וגם לטעום) ממבחר הפירות, הירקות והתבלינים הצבעוניים של באלי. נמשיך לכפר Jatiluwih כדי לחזות באחד מפלאי באלי: טראסות האורז המהממות ביופין ומסבירות את המילה “ירוק” בהקשר של באלי. נלך בטראסות המשתרעות מאופק לאופק ונוכל לראות אורז בשלבים שונים של גידול, החל משלב השתילה ועד לשלב הקציר. מדהים!!!!….. לאחר שנתרשם מיופיים של שדות האורז ויכולתם ההנדסית המופלאה של החקלאים להביא את המים לכל האזורים בכמות זהה, נמשיך למקדש באטוקרו (Batukaro ) הממוקם על מורדות הר הגעש באטוקארו, השני בגובהו בבאלי ומיועד להגן על תושבי האי מפני….הרוחות הרעות! זוהי התחנה הראשונה בדרכם של עולי הרגל לפסגה המקודשת של הר באטוקרו והמקדש מושך אליו אלפי עולי רגל במהלך השנה. נסיים את היום המהנה בבאלי בצפיה על מקדש טאנה לוט (Tanah Lot) הציורי בזמן שקיעה. זהו אחד המראות היפים והמרגשים בבאלי. תמונה שלא תשכח במהרה…….נשוב למלוננו, ננוח קמעה, ונתכנס לארוחת ערב חגיגית לסיום טיולנו המיוחד. לינה באובוד.

יום 17 │דנפסר- טיסה לסינגפור – המשך טיסה לארץ
הבוקר נתעורר ליום אחרון בבאלי. לאחר ארוחת הבוקר נצא לשדה התעופה של דנפסר ונטוס לסינגפור. נחליף מטוס ונטוס (דרך יעד ביניים) לתל אביב.
נחיתה צפויה ביום 19 .

  • הרצאה לנרשמים: אינדונזיה- טבע, טקסים ופסטיבלים
  • השתתפות באחת מהסדנאת: ריקוד/מוסיקה/תיאטרון צלליות
  • סיור בבית ספר מקומי ומפגש בלתי אמצעי עם תלמידים ומורים

:

מחיר הטיול כולל:

סדורי ויזה לאינדונזיה *
טיסות בין לאומיות תל אביב- סינגפור- אינדונזיה
טיסות פנים באינדונזיה על פי התכנית
מלון 4 כוכבים בסינגפור ע”ב ארוחת בוקר
סיורים בסינגפור על פי התכנית עם אוטובוס צמוד
מלונות 4 כוכבים באינדונזיה על בסיס חצי פנסיון
כניסות לאתרים באינדונזיה
מופעים לפי התכנית
אוטובוס צמוד וממוזג באינדונזיה
רכב שטח לסיור בבאלי
ראפטינג בבאלי

המחיר אינו כולל:

ארוחות נוספות ושתיה קלה בארוחות
הוצאות בעלות אופי אישי וביטוחים
הערות חשובות:

*דרושה אשרת כניסה לאינדונזיה המטופלת ע”י חברת תרבותו וכלולה במחיר הטיול.
הטיפול בהוצאת האשרה נעשה ע”י נציגנו בתאום עם הספק המקומי במהלך שהיית הקבוצה בסינגפור.

סידורי הכניסה נעשים תוך תאום מראש עם רשויות ההגירה האינדונזים באמצעות הספק המקומי שלנו.
למרות כל ההסכמים והתנאים הנוחים לכניסת ישראלים, עקב היעדר יחסים דיפלומטיים בין ישראל ואינדונזיה ובשל העובדה כי הנפקת הויזה נעשית ע”י ספק חיצוני ועצמאי, חברת תרבותו-רימון טיולים לא תהיה אחראית לנזק שיגרם לנוסע עקב אי קבלת אשרת כניסה ו/או אי התרת כניסה ליעד מכל סיבה שהיא.

באם יקרה כך טרם יציאת הקבוצה מהארץ, יוחזר לנוסע מלוא התשלום ששילם עבור הטיול.

במקרה של מניעת הכניסה לאחר הגעת הקבוצה לסינגפור או לאינדונזיה, יוחזר התשלום ששולם בקיזוז סכומים שכבר שולמו ע”י תרבותו לרבות התחיבויות בלתי חוזרות שהחברה לקחה על עצמה ולא קיבלה עליהן החזר.

חשוב לציין כי ההערות לגבי אשרת הכניסה לאינדונזיה מהוות תנאים בסיסיים לאפשרות הנוסע להשתתף בטיול.

*אינדונזיה מופיעה באזהרות מסע מטעם המטה ללוחמה בטרור (לוט”ר). מומלץ לעיין בנוסח האזהרה המופיע בכתובת: www.nsc.gov.il/NSCWeb/Templates/HomePage.aspx

מומלץ לעיין ב-תנאים ומידע כללי

מחיר ב-$ לאדם בחדר זוגי  

יציאה חזרה מחיר * תוספת ליחיד סטטוס הערות
 4.6.18 22.6.18*         
           

*נחיתה ב-23.6.18

מחיר לאדם בחדר זוגי

 
2019-02-14T04:16:32+00:00