צלילה בזנזיבר
אפריקה בדרך כלל מייצרת, מנקודת מבט תיירותית, תמונה של בעלי חיים בסוואנה או באחד הג’ונגלים, תמונה החביבה במיוחד על צלמי הטבע של נשיונל ג’יאוגרפיק. אולם לאפריקה, וליתר דיוק למדינות מסוימות כמו טנזניה, יש גם חופים מדהימים ועולם קסום שנחבא לו מתחת לפני הים.
ובחיפוש אחר אתרי הצלילה היפים ביותר, לזנזיבר יש לא מעט מה למכור. מנעד אתרי הצלילה בזנזיבר עשיר ביותר. יש בו אתרים שמעניקים למשנרקלים המתחילים בילוי חביב ביותר ועד לאתרים למיטיבי צלילה.
החופים הלבנים ומי הטורקיז הם הזירה המספקת לחובבי הבטן-גב, אבל למי שאוהב להירטב, מחכה לו ריף אלמוגים מרהיב ביופיו. מלבד הדגה הססגונית, הצמחייה וצבי הים הגדולים, ניתן לפגוש בנקל דולפינים שיצטרפו לטיול נעים מתחת למים.
זנזיבר מתפתחת במהירות בכל הנוגע לתיירות הצלילה, ומציעה צוותים מיומנים, סירות ואתרי צלילה מהיפים שיש בעולם.
תרבותו זנזיבר– קראו עוד :
- טיולי ספארי : טיול מאורגן לדרום אפריקה
- טיולים חדשים : ספארי בטנזניה ונופש באיי זנזיבר.
- מדריכי זנזיבר : מדריכי זנזיבר
- מאמרים נוספים : ספארי ומדריכי חיות.
זה שיש מה לראות, יאמר כל צוללן, זה באמת נחמד מאוד. אבל לא תמיד ניתן לראות. בזנזיבר, מאחר שאינה מדינה תעשייתית, נותר הים בתולי ושמור, ולכן ניתן ליהנות בכל השנה מראות טובה מאוד – בין 20-60 מטר.
יתרון נוסף לצלילה בזנזיבר הוא האקלים. טמפרטורת המים נותרת חמימה לאורך כל השנה, 27 מעלות, כשהחודשים יוני-אוקטובר וכן דצמבר עד פברואר נחשבים לטובים יותר מאחר שהם יבשים יחסית מבחינת משקעים, כשיוני-אוקטובר גם קרירים יותר.
אז מהם אתרי הצלילה שמי שמגיע לזנזיבר לטובת העניין, חייב לפקוד?
זנזיבר משופעת באתרי צלילה כמובן. אבל ישנם כמה שמהווים מוקד משיכה מיוחד עבור צוללנים, ובעלי תשתית מתאימה לתיירים. כך למשל האי מנמבה, שמשתייך לקבוצת האיים הזנזיברית, ומציע אתרי צלילה עם שמות כמו וואטאבוני וקיצ’ואני.
מנמבה הוא אטול, שונית אלמוגים המקיפה לגונה רדודה, ועומק הצלילה בו הוא בין 6 מטרים ל-40 מטר. במהלך צלילה במנמבה צפויים הצוללים להיתקל בצבי ים ובדולפינים. אבל האטרקציה הגדולה מבחינת הצוללנים הוא הקיר הגדול, או החומה הגדולה, אתר שמתאים רק לצוללנים מנוסים מאוד, בשל הזרמים שלו ובשל עומקו. אלה המנוסים שיבחרו לצלול שם, יפגשו צבים ירוקים, דגי טונה ואף לובסטרים.
עבור אלה שלא סיימו מסלול בשייטת ישנו נונגווי ריף, שחביב על הצוללנים המתחילים עם אתרי צלילה נוחים כמו ננקיביל שעומקו מגיע ל-20 מטר לכל היותר. יחד עם זאת, ניתן למצוא בריף גם נקודות עמוקות יותר כמו ב- Laven Bank, שם ניתן לצלול לעומק של 40 מטר, שמתאים יותר לצוללנים ותיקים.
לאלה מאיתנו שמגיעים לזנזיבר גם כדי לצלול, גם כדי להתחכך קצת במקומיים וגם כדי למצוא פיסה של שקט, האי פמבה הוא בדיוק מה שרשם הרופא. פמבה פחות מתויר מאתרי צלילה אחרים משום שהוא מרוחק, ולכן הוא מתאים למי שרוצה להתרחק מהתיירים ולצלול בסביבה הבתולית והשקטה ביותר.
צלילה באיי מאפיה
מזנזיבר ניתן להגיע, למי שמוכן להקריב קצת מזומנים ומזמנו, בשעת טיסה עם מטוס קל, לאיי מאפיה. איים אלה משויכים אף הם אדמינסטרטיבית לאיי זנזיבר, חרף ריחוקם הרב. מוקד המשיכה המפורסם ביותר באיים אלה הוא כרישי הלוויתן המלכותיים, שבניגוד לקרובי המשפחה חובבי הדם שלהם, הם דווקא ידידותיים כלפי בני אדם.
זאת, לצד העובדה כי מדובר בדג הגדול ביותר בעולם – בעבר נתפס כריש לוויתן באורך של 12.5 מטר ובמשקל של 21.5 טון – מייצרת עבור חובבי הצלילה חוויה נדירה ביותר. כריש הלוויתן מסורבל מאוד ונע במהירות של 5 קמ”ש בממוצע, ולכן גם ניתן בקלות יחסית לשחות לצדו ולהתרשם מיופיו.
כל אלה ועוד מציעים חוויית צלילה ראויה לחובבי הז’אנר, שמאפשרת להכיר פן אחר, מוכר קצת פחות, של אפריקה.